10 greseli pe care le pot face proaspetii parinti. Atentie mare la punctul 5!

by Sfatul Parintilor | 11/08/2018 18:00

Sunteti fericitii parinti ai unui bebelus aparent neajutorat si toata lumea va da sfaturi in legatura cu ceea ce trebuie sa faceti.

 

Dar iata cateva indicii despre ceea ce nu trebuie sa faceti.

 

 

1. Sa va panicati din orice

Face prea putin sau prea mult caca? Mananca suficient? De ce sughite atat de des? Nu va mai faceti atatea griji! Bebelusii sunt mai rezistenti decat ati putea crede.

 

 

2. Sa nu lasati copilul sa planga

Bebelusii sunt construiti sa planga. Chiar si atunci cand au scutecul schimbat si sunt hraniti, pot avea accese de plans inspaimantatoare. Trebuie totusi sa apelati la un medic pediatru [1]daca plansul care dureaza mai mult de o ora este insotit de febra, eruptie sau voma.

 

 

3. Sa treziti bebelusul pentru alaptare

Bebelusii care sunt hraniti la san pot  – si ar trebui – sa doarma toata noaptea fara sa mai suga.

 

 

4. Sa confundati regurgitatia cu voma

Diferenta intre regurgitarea laptelui si voma este frecventa. Daca un bebelus are un virus gastrointestinal, va voma la fiecare 30-45 de minute, indiferent daca a fost hranit sau nu.

5. Sa ignorati accesele de febra la un nou-nascut

Orice temperatura mai mare de 38 de grade, masurata rectal, in primele trei luni de viata a bebelusului constituie o urgenta. Singura exceptie este febra pe care bebelusul o poate face dupa vaccin.

 

 

6. Sa nu instalati corect scaunul special de masina

 

 

7. Sa neglijati igiena orala a bebelusului

8. Sa va neglijati casnicia

Orice probleme aveti in cuplu, acestea vor fi amplificate de venirea pe lume a bebelusului. Si desi toata atentia dvs. se concentreaza pe cel mic, trebuie sa mentineti cumva si o relatie stransa cu partenerul.

 

 

9. Sa va certati de fata cu bebelusul

Chiar si un copil de 3 luni poate percepe vibratiile, asa ca aveti grija cat de mult si de des va certati. Sa va iesiti din fire din cand in cand este o chestiune normala atunci cand impartiti viata cu altcineva, in conditiile in care suprimarea emotiilor negative este la fel de nociva ca o cearta.

 

 

10. Sa va incredeti in surse neautorizate atunci cand vine vorba de cresterea si sanatatea copilului.

 

Sursa: www.imidoresccopii.ro[2]

Endnotes:
  1. medic pediatru : http://www.imidoresccopii.ro/2010/10/02/intreaba-pediatrul-2/
  2. www.imidoresccopii.ro: http://www.imidoresccopii.ro

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/bebelusi/ingrijire-bebelusi/10-greseli-pe-care-le-pot-face-proaspetii-parinti-atentie-mare-la-punctul-5/