Bebeluși/Alimentație bebelusi

Un biberon pregatit gresit poate pune in pericol viata copilului. Cum se prepara corect

somn bebelusi biberon

O lingurita de lapte praf (cea din cutia cu lapte) pentru fiecare 30 ml de apa. Daca sunt 60 ml de apa, se pun 2 lingurite. Acestea sunt indicatiile universale atunci cand se prepara un biberon cu lapte. Cu toate acestea, nu toti parintii le respecta. Multi, decid ei cum sa pregateasca laptele. Pericolul apare atunci cand, pe langa modificarea proportiilor formulei de lapte si apa, sunt puse in lapte anumite alimente interzise bebelusului.

Atunci, sanatatea lui este in pericol. Un biberon preparat gresit poate provoca intarziere mintala Un cuplu originar din Mali, dar care locuia in Barcelona (Spania) a avut o fetita. S-a nascut prematur si in spital totul a decurs bine. Odata ajunsa acasa, mama a alaptat-o, iar dupa cateva luni a decis sa treaca la formula de lapte praf. Dar parintii au pregatit laptele dupa propriile lor reguli.

Acestia au modificat proportia de lapte praf si apa, adaugand mai multe lingurite de lapte si mai putina apa. S-au gandit, de asemenea, sa introduca si alte alimente: orez, cereale, cacao, ulei si sare. Corpul fetitei nu era pregatit sa primeasca felul acesta de hrana. Procentul modificat de lapte si apa i-au provocat o deshidratare severa.

Rezultatul: parintii au mers cu micuta la spital si a fost diagnosticata cu o deshidratare severa, cu insuficienta renala si o tulburare metabolica care a dus la o intarziere mintala severa.

Citeste continuarea pe COPILUL.RO [1]

Endnotes:
  1. COPILUL.RO : https://www.copilul.ro/bebelusi/lapte-praf/Un-biberon-pregatit-gresit-poate-pune-in-pericol-viata-copilului-Cum-se-prepara-corect-a22318.html
 

Vizualizări: 99
 

Cuvinte cheie: