Trei metode să previi colicile bebeluşului

by Sfatul Parintilor | 18/05/2012 22:01

Plânsul bebeluşului este simptomul general pentru tot felul de probleme de sănătate, iar proaspeţii părinţi îi găsesc cu greu o interpretare adecvată. Există însă câteva semne suplimentare, care pot da indicii despre afecţiunile de care cei mici suferă în mod frecvent, înainte să înveţe vorbirea. Iată când este vorba despre colici şi ce poţi face ca bebeluşul tău să nu sufere din cauza lor.

 

 

Alăptarea menţine bacteriile bune

Abdomenul umflat şi tare la atingere, plânsul pentru mai mult de trei ore pe zi, timp de cel puţin o lună de zile, de obicei la o jumătate de oră după ce copilul este hrănit, poate indica prezenţa colicilor. De asemenea, bebeluşul ar putea suferi din cauza colicilor dacă are tendinţa să-şi ridice picioarele spre stomac, este balonat şi nu se linişteşte dacă primeşte suzeta. Cea mai simplă şi mai firească metodă prin care se previn coliocile bebeluşului este alăptarea. Acest lucru este dat de faptul că alăptarea menţine bacteriile bune din intestinele bebeluşului şi previne colicile care apar, în general, când începe diversificarea alimentară.

 

 

Dieta mamei contează

Dacă alăptaţi şi observaţi că bebeluşul este mai agitat şi plânge mai mult în zilele în care mancaţi anumite alimente, atunci ar trebui să vă adaptaţi dieta. Sunt anumite componente din alimente care trec în laptele matern şi care cresc sensibilitatea bebeluşilor la formarea colicilor. De exemplu produsele lactate precum laptele, brânza, iaurtul, pot fi vinovate de intensificarea colicilor bebeluşului. În aceste situaţii este indicat să scoateţi respectivul aliment din dieta. Ca o regulă generală, mâncărurile picante, usturoiul, cofeina şi alcoolul, consumate de mamă, sunt în topul alimentelor care pot genera colici bebeluşului alăptat.

 

 

sfatulparintilor.ro - secom - babys jarro-dophilus[1]

 

Suplimentele naturale îţi vin în ajutor

Deşi conţin probiotice, lactatele pe care adulţii le iau pentru a-şi echilibra flora intestinală nu sunt o soluţie şi pentru bebeluşi. Suplimentele naturale cu probiotice şi prebiotice pot fi însă aliaţii tăi în lupta cu colicile bebeluşului. Produsul 100% natural Baby`s Jarro-Dophillus +Fos şi Gos, 71 g pudră, este un simbiotic de ultimă generaţie, pentru reglarea florei intestinale a bebeluşilor. Conţine 3 miliarde de bacterii probiotice, pentru o populare optimă a florei microbiene, 6 tulpini patentate, 4 Bifidobacterium şi 2 Lactobacillus, pentru acţiune eficientă pe cât mai multe tipuri de agenţi patogeni, două tipuri de prebiotice, FOS şi GOS, care acţionază inclusiv la nivelul colonului. Produsul Baby`s Jarro-Dophillus +Fos şi Gos se poate administra încă din prima zi de viaţă. Produsul ajută la prevenirea colicilor şi se administrează ca adjuvant în dezechilibrul florei microbiene intestinale la nou-născuţi şi la copiii mici. Se administrează şi în reducerea manifestărilor şi recurenţei infecţiilor digestive, urinare, pulmonare, cutanate, tratamentul cu antibiotice, constipaţie, colici, balonare, flatulenţă, diaree, indigestii. Produsul ajunge până la 71 de zile de administrare.

Aflaţi mai multe detalii despre produsele aflate în portofoliul Secom®[2] accesând site-ul www.secom.ro[3]. Puteţi pune întrebări despre produsele Secom®[4] pe pagina de Facebook a companiei www.facebook.com/SecomRomania[5]

Endnotes:
  1. [Image]: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/servicii-medicale-pentru-sanatatea-familiei/trei-metode-sa-previi-colicile-bebelusului/attachment/babys-jarro-dophilus/
  2. Secom®: http://www.secom.ro
  3. www.secom.ro: http://www.secom.ro
  4. Secom®: http://www.secom.ro/
  5. www.facebook.com/SecomRomania: https://www.facebook.com/SecomRomania

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/zona-verde/trei-metode-sa-previi-colicile-bebelusului/