Trei beneficii aduse copilului tău de calciu și de magneziu

24 aprilie 2012, , Vizualizări: ...

Calciul este esenţial pentru creşterea armonioasă a scheletului şi pentru sănătatea oaselor, iar magneziul contribuie la dezvoltarea nervoasă şi la buna funcţionare a musculaturii. Deficitul de magneziu este asociat cu boli cardiovasculare, diabet, hipertensiune şi osteoporoză, de aceea, aportul de calciu şi de magneziu ar trebui să fie optim dacă ne dorim copii sănătoşi.

 

 

Previn fracturile

Pentru a se dezvolta armonios, copiii au nevoie de calciu care se depozitează la nivelul scheletului. Specialiştii spun că, de acest depozit depinde sănătatea viitorului adult. Fragilitatea oaselor care predispune la fracturi şi mai târziu la osteoporoză, dar şi o mare parte din problemele dentare, pot fi evitate dacă cei mici consumă suficient calciu în copilărie. Pe de altă parte, scheletul nu se poate dezvolta armonios fără contribuţia magneziului, mineral care susţine dezvoltarea armonioasă a musculaturii. Acest lucru se explică prin faptul că oasele sunt susţinute de muşchi şi, fără această susţinere, pot apărea deformări osoase. Din acest motiv calciul şi magneziul sunt două minerale cunoscute pentru faptul că asigură dezvoltarea structurală, dar şi funcţională a scheletului.

 

 

Reduc insomniile

Deşi se cunoaşte mai puţin acest aspect, calciul este în strânsă legătură cu ciclul circadian. Un studiu publicat în revista European Neurology Journal a arătat că nivelul de calciu din organism este mai mare în stadiile profunde ale somnului, precum în faza REM ( rapid eye movement) şi că tulburările de somn sunt, în majoritatea cazurilor, asociate cu deficitul de calciu. Explicaţia acestui fenomen este că o cantitate optimă de calciu ajută creierul să producă un aminoacid numit triptofan, implicat în inducerea şi menţinerea somnului. Din acest motiv celebrul lapte cald, băut înainte de culcare are efectul unui bun somnifer. În egală măsură, magneziul ajută sistemul nervos să se relaxeze şi contribuie la producerea unui somn odihnitor, fără întreruperi. Prin urmare, o cantitate optimă de calciu şi de magneziu îi va ajuta pe cei mici să doarmă mai bine, să fie mai odihniţi şi să aibă performanţe şcolare mai bune.

 

 

 

Ajută în autism

Dieta fără gluten şi fără caseină este recomandată copiilor diagnosticaţi cu tulburări pervazive de dezvoltare, cu autism sau cu ADHD. Din acest motiv, este necesar ca aceşti micuţi să compenseze lipsa consumului de lactate, care conţin substanţa interzisă cazeina şi să li se asigure necesarul de calciu optim pentru dezvoltarea scheletului, din surse alternative, precum suplimentele alimentare. Sunt de preferat suplimentele alimentare cu calciu şi cu magneziu fiindcă magneziul contribuie şi la dezvoltarea armonioasă a sistemului nervos, prin urmare ajută la corectarea simptomeleor specifice tulburărilor pervazive de dezvoltare precum deficitul de atenţie, agitaţia şi insomnia.

 

 

Suplimentele alimentare corectează deficitele

Când dieta copiilor nu este corectă, sau apar afecţiuni ce împiedică absorbţia calciului şi a magneziului, sau cei mici sunt într-un proces accelerat de creştere, sunt necesare suplimentele alimentare naturale pentu a corecta deficitele şi a împiedica apariţia problemelor de sănătate. Produsul Liquid Calcium with Magnesium de la Secom® conţine calciu, magneziu şi zinc şi are adaos de vitamina D pentru absorbţia optimă a calciului şi a magneziului. Este recomandat ca adjuvant în carenţa de calciu, magneziu, vitamina D şi zinc, în perioada de creştere la copii, rahitism, fracturi, anemie, dar şi în caz de deficit de atenţie, autism şi anorexie. Liquid calcium with Magnezium are gust de portocale şi ajunge până la 95 de zile de administrare. Produsul este recomandat de Societatea Română de Pediatrie.

Mai multe detalii despre produsele Secom® aflaţi accesând www.secom.ro sau pagina de facebook a companiei http://www.facebook.com/SecomRomania

 

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

  1. mamaluiluca spune:

    Eu ii dau Osteocare sirop in lunile reci..si asta contine si calciu si magneziu printre altele..deci e bine.. 🙂

  2. mari spune:

    si eu i-am dat osteocare si am fost multumita de el.

  3. gabontz spune:

    am auzit multe mamici care dau osteocare copiilor; noua, insa, nu ne-a recomandat medicul; oare de ce?

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu