Shop

Cum îl ajută probioticele pe micuţul tău

01 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Cum îl ajută probioticele pe micuţul tău

Cu siguranţă ştii că probioticele sunt „bacteriile bune” care colonizeaza intestinele şi că absenţa lor duce la dezechilibre care afectează întreg organismul. Află care sunt mecanismele prin care aceste bacterii acţionează şi vei şti ce măsuri trebuie să iei pentru a-ţi ajuta copilul să fie sănătos.

La făt, tubul digestiv este steril, dar colonizarea cu bacterii începe odată cu naşterea şi cu alăptarea. Mai mult, s-a demonstrat că naşterea normală îl „contaminează” pe copil cu un număr mare de bacterii utile. Efectul? Un tub digestiv populat cu „bacterii bune” la aproximativ o lună de la naştere, arată studiile şi o imunitate mai puternică, adică mai puţine infecţii după naştere.  În schimb, la copiii născuţi prin cezariană, flora intestinală se echilibrează în aproximativ şase luni, perioadă în care micuţii au un sistem imunitar slab. Mai mult, studiile au arătat şi că naşterea prin cezariană, care implică un număr mai mic de probiotice în intestinele bebeluşului, creşte riscul de alergii mai târziu în viaţă. Explicaţia este că probioticele sunt implicate în multe procese din organism, nu doar în cele digestive.

 

 

Fac diversificarea alimentară mai uşoară

Dezechilibrele florei intestinale sunt vinovate pentru multe dintre problemele digestive frecvent întâlnite la bebeluşi. Celebrele colici, dar şi problemele digestive apărute după diversificarea alimentaţiei au drept cauză principală imaturitatea florei intestinale a micuţilor. În astfel de situaţii, copilul poate beneficia de ajutorul probioticelor. Acestea ajută la digestia eficientă a alimentelor, adică atenuează din efectele secundare ale lipsei alăptării, precum sistemul imunitar slăbit şi colicile abodominale, dar şi din efectele secundare ale diversificării alimentare care pun la grea încercare digestia celor mici.

 

 

 Previn constipaţia

O altă problemă frecventă a copiilor, constipaţia, poate fi prevenită cu ajutorul probioticelor. Mulţi micuţi ajung în această situaţie din cauza unor greşeli în alimentaţie, dar şi a terapiilor medicamentoase, in special a celor cu fier şi cu vitamian D. De asemenea, administrarea de antibiotice poate conduce la constipaţie fiindcă reduce numarul de probiotice din intestine şi îngreunează digestia. Se ajunge aici fiindcă antibioticele distrug în egală măsură bacteriile rele şi pe cele bune. Din acest motiv, este asociată consumului de antibiotice „colita de antibiotice” dată de bacteria Clostridium difficile, care produce toxine şi care se înmulţeşte rapid în intestine. Din cauza toxinelor produse de această bacterie, peretele intestinal este lezat. Pentru prevenţie, în timpul tratamentelor cu antibiotice se recomandă administrarea concomitentă de probiotice care conţin bacterii lactice.

 

Jarro-Dophilus_FOS

 

 

Luptă cu infecţiile

Probioticele care populează tractul gastrointestinal, în jur de 400 de specii diferite ajută la sintetizarea de nutrienţi. De exemplu, vitamine precum acidul folic (vitamina B9), vitamina K şi vitamina B 12 sunt sintetizate în organism şi cu ajutorul florei intestinale. Fară aceste vitamine, sistemul imunitar al micuţului tău nu funcţionează la parametrii normali, iar în corp se pot instala şi alte dezechilibre, pe fondul deficitului de nutrienţi. Aşa se ajunge la oboseala, la scăderea capacităţii intelectuale, precum şi la o sensibilitate crescuta a organismului care se îmbolnăveşte mai uşor.

 

 

Ajută la prevenirea unor boli grave

Diareea infecţioasă, dată de infecţia cu Rotavirus, periculoasa în cazul copiilor fiindcă deshidratează organismul, sindromul de intestin permeabil, care apare atunci când intestinul îşi pierde funcţia de barieră pentru toxine, iar acestea ajung în sistemul limfatic şi în cel circulator, producând leziuni la nivel celular, crizele alergice şi astmul sunt doar cîteva probleme de sănătate care pot fi prevenite cu ajutorul probioticelor. Suplimentele alimentare cu probiotice de la Secom, Baby’s Jarro-Dophilus® se pot administra din prima zi de viaţă. Produsul conţine 3 miliarde  de bacterii probiotice, 6 tulpini cu spectre diferite de actiune, care dezvolta si protejeaza flora intestinala benefica a nou-nascutilor si a copiilor mici prin colonizarea intregului tract digestiv. Baby’s Jarro-Dophilus®, stimulează digestia si reduce colicile nou-nascutului, previne si trateaza diareea, sindromul de malabsorbtie si de intestin permeabil, ajută sistemul imunitar, accelereaza descompunerea alimentelor şi absorbţia nutrienţilor. Mai mult, produsul este îmbogăţit cu doua prebiotice, FOS şi GOS care potenţează acţiunea bacteriilor probiotice Bifidobacterium. Acestea reglează echilibrul acid-alcalin, reduc acumulările de toxine şi împiedică intrarea în circuitul sanguin a proteinelor nedescompuse.

Pentru mai multe detalii despre produsele naturale Secom, accesaţi www.secom.ro.

 

 

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (10)

 1. 27ralu spune:

  Si mie mi-a prescris homeopata ptr alex,si intr-adevar l-au ajutat contra constipatiei.dar dupa tratamentul cu probiotice,iar a fost constipat.am inteles ca nu e voie sa ia probiotice un timp prea indelungat.

 2. ananaghi spune:

  nu stiam aceste lucruri despre copiii nascuti prin cezariana…cat despre probiotice,nu am luat pana acum

 3. adelin_a spune:

  multumim de informatii…eu una nu stiam nimic din toate acestea…nu mi-a recomandat nimeni probiotice:(

 4. asminasmin spune:

  probiotice nu am incercat pana acum

 5. mamaluiluca spune:

  Asa e, probioticele sunt „bacterii bune” pentru organism si este necesar sa le consumam cat mai des, dar din alimente de preferat (ex: iaurt), iar din medicamente (ex: Linex) doar in cazul in care se administreaza antibiotice..sau poate daca prescrie medicul…copilul meu s-a nascut pe cale naturala si nu am avut probleme cu el (nu a fost nevoie de Linex medicament), dar oricum ii dau iaurt aproape in fiecare zi incepand de la 6 luni..:)

 6. mari spune:

  sunt foarte bune,eu am folosit pentru fetita si am fost multumita de ele.

 7. anila spune:

  eu una am preferat sa-i dau iaurt care stiu ca contine probiotice:) ..si acum ai place sa manace..

 8. oanap85 spune:

  eu de fiecare data cand le dau antibiotic le dau si probiotic

 9. cami_marga spune:

  am folosit probiotice cand fetita a facut tratament cu augmentin.

 10. elena_dan spune:

  imediat ce incepem tratament cu antibiotic , luam si probiotice

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu