Shop

Ce factori te predispun la apariţia cancerului de sân?

03 iunie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Cancer la san

Cancerul mamar reprezintă a două cauză de mortalitate, după cancerul pulmonar, arată statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), iar datele sunt dure şi în privinţa incidenţei bolii. O femeie din opt riscă apariţia cancerului de sân, iar în România sunt diagnosticate anual, aproximativ 7.000 de cazuri noi de cancer mamar. Află care sunt factorii care îţi cresc riscul de a face cancer de sân, pentru a-i evita şi a face tot ce îţi stă în putintă pentru a rămâne sănătoasă.

 

 

Moştenirea genetică

Cam 30% din cazurile de cancer de sân sunt determinate genetic, de aceea este important să ştii care este istoricul medical al rudelor tale de gen feminin. Dacă bunica, mama sau sora s-au confruntat cu cancerul de sân, atunci şi tu ai o predispozţie crescută şi ar trebui să fii vigilentă. Mai exact, trebuei să eviţi acumularea de kilograme în plus, trebuie să mănânci cât mai natural şi să eviţi mediile poluate. Viciile ar trebui să iasă total din calcul, la fel şli stilul de viaţă dezordonat cu nopţi pierdute şi alimentaţie haotică. De asemenea, dacă o rudă de gradul I are cancer de sân este recomandat să începi să-ţi faci mamografii anual, începând cu vâsta de 25 de ani.

 

 

Vârsta este un factor de risc

Cancerul de sân poate apărea la orice vârstă, dar femeile care au împlinit 50 de ani sunt cele predispuse în mod special afecţiunii şi au un risc crescut de a fi diagnosticate pozitiv. Potrivit Institutului National de Cancer, jumatate dintre femeile diagnosticate cu cancer sunt peste varsta de 65 de ani. 7% din cazurile de cancer apar la femile cu vârsta sub 40 de ani. Totuşi, chiar dacă ai 20 de ani, este bine să începi exameniarea sânilor la mamograf , o dată la 3 ani, iar după 40 de ani să mergi anual pentru a astfel de investigaţie.

 

 

Atenţie la deodorante şi antiperspirante

Testele de laborator au arătat că sărurile de aluminiu şi alte substanţe conţinute de deodorantele spray şi de antiperspirante se absorb în organism, având potenţial cancerigen pentru ţesuturile proxime, mai exact pentru glandele mamare. De aceea, produsele care conţin săruri de aluminiu nu sunt indicate şi devin de-a dreptul riscante mai ales pentru cei cu antecedente de cancer în familie.

 

Cea mai mare concentraţie de asemenea săruri se găseşte în deodorantele antiperspirante sub formă de stick. Deodorantele simple sunt o alternativă fără aluminiu. Acestea nu blochează porii, aşa cum o fac produsele antiperspirante, ci parfumează zona pe care sunt aplicate şi o curăţă de bacterii pentru a preveni mirosul de transpiraţie. Dar şi acestea conţin substanţe cu potenţial nociv, cum sunt parabenii, conservanţi care se găsesc pe etichetă sub diverse denumiri: methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, etc.

 

 

Menstruaţia precoce

Cancerul de sân apare pe fondul unor modificări hormonale, adică inclusiv pe fondul expunerii hormonul feminin la estrogen. Din acest motiv, menstruaţia precoce, care debutează înainte de 12 ani este considerată un factor care creşte riscul de cancer de sân.

 

 

sfatulparintilor.ro - Tien Hsien Liquid - Secom

 

Un produs natural cu efect antitumoral

Pentru persoanele cu un istoric familial care indică un risc sporit de cancer de sân, evitarea factorilor favorizanţi scade riscul de boală, iar administrarea de produse antitumorale are rol preventiv. Produsul Tien Hsien Liquid,100% natural, de la Secom®, inhibă formarea tumorilor în toate stadiile de evoluţie (iniţiere, declanşare şi proliferare) prin urmatoarele efecte adjuvante antitumorale: ajută la menţinerea structurii normale a ADN-ului în procesul de diviziune celulară prin inducerea apoptozei celulelor cu alterări genetice potenţial maligne şi prin stimularea producerii factorului de necroză tumorală (TNF), reduce angiogeneza tumorală (dezvoltarea reţelei sanguine specifică tumorilor), are efect antimutagenic stimulând diferenţierea celulară normală.

Un studiu clinic realizat asupra produsului Tien Hsien Liquid, efectuat sub îndrumarea Prof. Dr. King-Jen Chang, coordonator ştiinţific studii clinice în cadrul Spitalului Universitar din Taipei, Taiwan şi coordonat de Dr. Wen-Hung Kuo, coordonator executiv al studiului clinic, Şef secţie chirurgie oncologică, Spitalul Universitar din Taipei, Taiwan, a demonstrate că administrarea produsului creşte calitatea vieţii persoanelor diagnosticate cu cancer de sân metastazat cu 41,7 % faţă de starea lor de la momentul includerii în studiu.

Produsul Tien Hsien Liquid de la Secom® este antioxidant, detoxifică organismul de substanţele cancerigene, stimulează drenarea limfatică şi acţionează sinergic cu chimio şi radioterapia prin amplificarea efectelor pozitive şi prin  reducerea efectelor secundare: vomă, diaree, ulceraţii, anemie, leucopenie, trombocitopenie, fibrozare tisulară, depresie, căderea părului etc.

Mai multe detalii despre produsele Secom® puteţi obţine accesând www.secom.ro, iar pentru întrebari şi concursuri puteţi vizita pagina de facebook a companiei: www.facebook.com/SecomRomania

 

 

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu