Camera copiilor ascunde mucegai? Atentie la alergie!

by Sfatul Parintilor | 26/11/2013 21:11

Mucegaiul reprezinta o aglomeratie de ciuperci microscopice care se regasesc in mod normal in mediul in care traim in aer, pe plante si pe obiectele pe care le folosim. Mucegaiul devine o problema atunci cand se multiplica exagerat, in urma identificarii unui mediu propice dezvoltarii. Pe langa aspectul inestetic si mirosul neplacut pe care le provoaca, mucegaiul reprezinta un pericol si pentru sanatate, in special pentru copii.

 

 

Mucegaiul provoaca alergie

Mucegaiul se dezvolta in special in camere cu umiditate ridicata, cu pereti reci si cu o circulatie deficitara a aerului. Acesta apare de cele mai multe ori in locuri aglomerate, ascunse, cum ar fi sub tapet sau sub mochete, pe peretii din spatele dulapurilor, in spatele tablourilor si chiar si in ghivecele plantelor. Din aceasta cauza, mucegaiul nu este identificat decat tarziu, dupa ce s-a extins pe suprafete mai mari si, de cele mai multe ori, dupa ce a reusit sa isi puna amprenta asupra starii de sanatate.

Sporii de mucegai provoaca alergie si declanseaza simptome extrem de neplacute. Pentru copii, mucegaiul este cu atat mai periculos cu cat copiii sunt mai expusi riscului de a dezvolta alergii, sistemul lor imunitar este inca in dezvoltare, iar organismul nu este atat de puternic ca cel al adultilor.

 

 

Cum se manifesta alergia la mucegai

Alergia la mucegai are numeroase manifestari comune celorlalte tipuri de alergii, cum ar fi cele la acarienii din praf, la fum sau la polen. Aceasta creeaza disconfort si afecteaza nasul, ochii, pielea, precum si sistemele respirator si gastrointestinal. In cazul alergiei la mucegai apar episoade de stranut frecvente, insotite de prurit nazal (mancarimi ale nasului) si de secretii apoase. De asemenea copilul se va confrunta cu senzatia de nas infundat si va observa o scadere in intensitate a mirosurilor.

In ceea ce priveste ochii, acestia lacrimeaza abundent, se inrosesc, sunt iritati si tumefiati. Tusea poate fi seaca, dar si productiva, ca in cazul bronsitei, iar respiratia este greoaie. Alergia la mucegai se manifesta si la nivel cutanat, prin eruptii rosiatice care genereaza senzatia de mancarime. Daca aceasta implica si sistemul gastrointestinal, atunci simptomele se completeaza prin balonare, dureri de stomac, greata, diaree si varsaturi.

 

 

Scapam de alergie scapand de mucegai?

Imediat ce a fost identificat, mucegaiul trebuie eliminat din spatiul in care locuieste copilul. Dupa ce camera a fost reamenajata, este nevoie de atentie pentru a ne asigura ca mucegaiul nu va reaparea. Instalarea unui dezumidificator, aerisirea camerei, evitarea elementelor de decor in spatele caruia s-ar putea ascunde sunt masuri importante. De asemenea, igienizarea frecventa a spatiului este extrem de utila, in special din cauza faptului ca zonele propice pentru mucegai sunt benefice si pentru dezvoltarea acarienilor, alti factori alergeni puternici prezenti in special in praf. De asemenea, sunt necesare masuri pentru ameliorarea alergiei, cu atat mai mult cu cat aceasta afectiune poate cauza sensibilitate pe termen lung.

 

Aller_Care_secom    pediatrie[1]

Aller-Care, produs 100% natural, impotriva alergiei copiilor

In comparatie cu adultii, copiii au o incidenta mai crescuta a aparitiei alergiilor, copiii pana in cinci ani fiind cei mai expusi acestui risc. De aceea, este important ca organismul lor sa fie pregatit sa faca fata actiunii alergenilor din faze timpurii. Aller-Care[2] (gust de struguri) 118,50 ml de la Secom® ajuta la ameliorarea simptomelor in reactiile alergice si la echilibrarea imunitatii. Produsul are gust natural de struguri pentru a fi usor de administrat pentru copii. De asemenea, forma lichida favorizeaza absorbtia rapida a substantelor active. Aller-Care[2] este eficient in ameliorarea starii din episoadele alergice de la nivel cutanat, ocular, oto-rino-laringologic, pulmonar si digestiv. De asemenea, contribuie la inhibarea productiei de histamina si la blocarea receptorilor histaminici, substanta care poate declansa actiunea iritanta in alergii. Aller-Care[2] are rol si in echilibrarea sistemului imunitar, in protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si in reducerea inflamatiei si a durerii.

 

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro[3].

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Consultanta Naturopata Secom®[4], la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800.873.266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook[5] a companiei.

Endnotes:
  1. [Image]: http://sfatulparintilor.ro/wp-content/uploads/2013/11/Aller_Care_8538.jpg
  2. Aller-Care: http://www.secom.ro/produse/portofoliu/aller-care
  3. www.secom.ro: http://www.secom.ro
  4. Centrul de Consultanta Naturopata Secom®: http://www.secom.ro/magazine/locatii/stirbei-voda-nr-150-centrul-de-consultanta-naturopata
  5. Facebook: https://www.facebook.com/SecomRomania

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/zona-verde/camera-copiilor-ascunde-mucegai-atentie-la-alergie/