Shop

3 semne că ficatul tău suferă

29 mai 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro-3 semne că ficatul tău suferă

Se spune că ficatul nu doare, dar afectarea acestui organ nu este tăcută, ci produce semne pe care le poţi identifica. Iată care sunt simptomele care ar trebui să te alarmeze.

 

Atenţie la oboseală!

Ficatul filtrează sângele şi îl purifică pentru ca organismul nostru să poată funcţiona normal, dar sunt şi momente în care oboseşte şi în întregul corp se resimt efectele suprasolicitării. Ca urmare, o parte din substanţele toxice rezultate din arderile celulare, din toxinele şi din reziduurile care au potenţialul de a intoxica organismul, rămân în sistemul sanguin şi afectează alte organe. Pe acest fond apare oboseala care se poate croniciza, lipsa poftei de mâncare şi greaţa atunci când consumăm alimente grase, sau care solicită suplimentar ficatul. Cei afectaţi resimt oboseala şi slăbiciunea chiar şi după o săptămână de odihnă.

 

 

Icterul este un alt indiciu

Schimbarea culorii pielii poate fi un alt indiciu al afectării ficatului. Este vorba despre o colorare a pielii în galben. Se întâmplă acest lucru pentru că afectarea hepatică determină acumularea în exces a bilirubinei în sânge. Mai mult, pe faţă pot apărea pete decolorate şi chiar şi albul unghiilor poate deveni uşor gălbui.

 

 

Greaţa după masă

Afecţiunile ficatului se pot manifesta şi prin greaţă, care poate apărea după alimentele „grele” precum cele bogate în grăsimi, zahăr, aditivi şi făină albă, dar şi alcoolul sau tutunul. De asemenea, poate apărea senzaţia de gust acru în gură. În alte cazuri, predomină o senzaţie de gust sărat indiferent de alimentul care este consumat şi, de asemenea, apare senzaţia de greaţă imediat după masă. Totodată, se poate să simţiţi că aveţi gura permanent uscată.

 

sfatulparintilor.ro-Total_Cleanse_Liver

 

Silimarina protejează celula hepatică

Dacă ficatul nostru este sensibil şi dacă nu putem evita suprasolicitarea hepatică, atunci trebuie să-i susţinem metabolismul. Putem face acest lucru folosind  suplimente alimentare speciale. Total Cleanse™ Liver de la Secom® este un produs sută la sută natural, cu rol hepatoprotector, ce conţine concentraţii optime de ingrediente active naturale: silimarină, păpădie, schizandra, N-Acetil-Cisteină şi L-Glutation. Total Cleanse™ Liver acţionează ca puternic protector şi detoxifiant hepatic, stimulând totodată regenarea hepatică. Silimarina este un cunoscut protector hepatic iar acţiunea benefică a silimarinei se bazează pe două mecanisme: măreşte capacitatea celulelor hepatice de a rezista împotriva acţiunii toxinelor şi stimulează funcţia de sinteză a hepatocitelor, mărind capacitatea de regenerare a acestora.Total Cleanse™ Liver este recomandat în steatoză hepatică, hepatite cronice, colestază, inflamaţii hepato-biliare, litiază biliară, ciroză şi complicaţiile acesteia.

Mai multe detalii despre produsele Secom® puteţi afla accesând www.secom.ro sau pagina de Facebook a companiei www.facebook.com/SecomRomania

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

  1. elena.nalbaru spune:

    Ce bine ca nu am astfel de probleme 🙂

  2. mari spune:

    sper sa nu am niciodata probleme.

  3. ludovica spune:

    bine de stiut

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu