Shop
Ultimele 100 de articole

8 motive sa admiri sistemul de invatamant japonez

09 mai 2017, , Vizualizări: ...
scoala japonia - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - japan-1433874_1920

Japonezii sunt renumiti nu doar pentru sanatatea lor, ci si pentru politete si inteligenta. Analizand lucrurile, toate acestea sunt obtinute gratie unui sistem de invatamant incredibil.

 

Iata 8 motive sa invidiezi sistemul de invatamant japonez.

 

 

  1. Manierele inaintea stiintei

In scolile din Japonia nu se da niciun examen pana in clasa a IV-a (10 ani), doar teste mici. In primii trei ani de invatamant nu se pune accentul pe cunostinte, ci pe maniere si dezvoltarea caracterului. Copiii sunt invatati ce este respectul, blandetea, generozitatea, compasiunea, empatia, dreptatea, autocontrolul, curajul.

 

 

  1. Anul academic incepe la 1 aprilie

In vreme ce majoritatea scolilor si universitatilor incep anul academic in septembrie sau octombrie, in Japonia, luna aprilie marcheaza debutul anului scolar. Inceputul scolii este legat de un fenomen al naturii extraordinar – inflorirea ciresilor. Anul academic este impartit in trei trimestre – 1 aprilie – 20 iulie, 1 septembrie – 26 decembrie – 7 ianuarie – 24 martie.

 

 

  1. Elevii japonezi fac curat in scoala

In scolile japoneze elevii fac curat in salile de clasa, in sala de mese si chiar la toaleta. Conform culturii japoneze, oamenii trebuie sa stranga mizeria lasata in urma dupa o activitate. Elevii se impart in grupe de serviciu care se vor roti pe parcursul unui an. Dupa ce vor vedea cat de greu este sa faci ordine, elevii vor pretui munca lor, dar si a celorlalti.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu