Ingrijorator: Afla cati romani inca isi bat copiii. 6 sfaturi ca sa nu fii la fel - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ingrijorator: Afla cati romani inca isi bat copiii. 6 sfaturi ca sa nu fii la fel

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Ingrijorator: Afla cati romani inca isi bat copiii. 6 sfaturi ca sa nu fii la fel

Un studiu realizat de Asociatia Salvati Copiii a scos la lumina lucruri cu adevarat cutremuratoare. Nu mai putin de 63% din copiii romani spun ca sunt batuti de parinti, in timp ce doar 38% dintre parinti recunosc ca isi bat copiii.

Presedintele executiv al organizatiei, Gabriela Alexandrescu, a explicat ca studiul care a dus la initierea campaniei pentru combaterea violentei impotriva copiilor arata „un tablou ingrijorator” al societatii noastre. „Violenta impotriva copiilor tine societatea prizoniera intr-un cerc vicios al violentei: violenta naste violenta. Copiii batuti sau umiliti vor bate si vor umili, in relatia cu ceilalti copii, cu parintii, cu profesorii, precum si in relatiile lor de maturitate, iar abuzurile din copilarie sunt adesea surse pentru esecuri personale in viata de adult”, a declarat Gabriela Alexandrescu, citata de Mediafax.ro.

Conform aceluiasi studiu, 20 la suta dintre parinti apreciaza pozitiv bataia ca mijloc de educatie a copilului.

 

 

Vrei sa fii un parinte perfect? Cumpara si tu ghidurile Sfatulparintilor.ro!

45 de cuvinte si expresii interzise parintilor

33 de greseli majore de evitat in educatia copilului tau

 

Totodata, arata cercetarea, 18 la suta dintre copii afirma ca au fost batuti acasa cu batul sau cu nuiaua, 13 la suta spun ca parintii au folosit cureaua, iar alte opt procente au mentionat, in acelasi context, lingura de lemn.

„Cifre ingrijoratoare arata ca, in ciuda interzicerii prin lege inca din 2004 a oricarei forme de violenta asupra copiilor in familie, parintii nu doar ca inca utilizeaza pedeapsa corporala in practica educationala de zi cu zi, dar un procent semnificativ dintre ei apreciaza pozitiv bataia ca mijloc de educatie a copilului. Convingerea ca, prin pedepsire, copiii vor invata cele mai importante lectii este extrem de raspandita in randul parintilor. Cu toate astea, ceea ce copiii invata este total diferit de ceea ce incearca parintii sa ii invete”, a explicat psihologul Diana Stanculeanu, coordonator de program la „Salvati Copiii”.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 19/03/2013