Umanitar Sfatulparintilor.ro: Ana Maria vrea sa mearga din nou. Cu 2 euro la 848 tu o poti ajuta - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Umanitar Sfatulparintilor.ro: Ana Maria vrea sa mearga din nou. Cu 2 euro la 848 tu o poti ajuta

Sfatulparintilor » Școlari » Umanitar Sfatulparintilor.ro: Ana Maria vrea sa mearga din nou. Cu 2 euro la 848 tu o poti ajuta
Sfatulparintilor.ro - Ana-Maria-Raducanu

Scrisoarea mamei: „Doamne esti prezent in gandul meu si in tot ceea ce fac. Vorbesc cu tine deseori, dar de scris nu ti-am scris pana acum. Cred in tine si spun ”Faca-se voia Ta!”, dar mi-e foarte greu sa accept incercarea la care o supui pe fetita mea. Mi-am dorit sa o vad fericita. I-am indeplinit toate dorintele, dar la ultima ei dorinta, aceea de a avea o bicicleta, potrivita varstei ei, ne-a facut sa depistam boala chinuitoare – MALADIA LEGG CALVE PERTHES (osteocondrita cap femural sold stang) – care o tine imobilizata intr-un carucior de handicap. Este dureros pentru o mama sa vada cum fetita ei intinde mainile spre ea pentru a fi luata in brate, cum isi doreste sa se bucure de frumusetile copilariei si nu poate.

Doamne, te rog cu umilinta, da-ne putere sa luptam pentru fetita noastra, da-ne cuvintele potrivite sa o incurajam si deschide sufletele semenilor nostri pentru a ne intelege, pentru a fi alaturi de noi si pentru a ne sprijini…..Iti multumesc!”

Ana Maria, la cei 7 ani ai sai, nu-si doreste altceva decat sa-si recapete mobilitatea si viata sa de copil hiperactiv, fericit si increzator in toate.

5 iunie 2011. Dupa o radiografie la o clinica particulara, rezultatul prezumtiv: chist osos si demineralizare osoasa. Urmeaza o noua consultatie, la alt medic cu diagnosticul final: Maladie Legg Calve Pethes sau osteocondrita capului femural stang (tesut osos necrozat). Parintii nu pot pronunta nici macar numele bolii, daramite sa si inteleaga complexitatea sau optiunile terapeutice pe care le au in ceea ce priveste boala. Li s-au recomandat aparatul gipsat, ortezele, fiecare cu dezavantajele lui.

Nemultumiti de variantele terapeutice oferite de medicii romani, mama a cautat raspunsuri in clinici din afara tarii. In cele din urma, feedback-ul primit de la  spitalul Rudolfinerhaus, din Viena (http://www.rudolfinerhaus.at/en.html ) a fost incurajator. Exista solutii viabile de tratament chirurgical (doua operatii) care ii vor reda in totalitate copilaria, fara riscuri sau consecinte negative. Vor folosi o proteza de silicon pentru cartilagiu si o tija din titan, apoi Ana va sta timp de sase saptamani in gips. Au emis si un cost estimativ care acopera investigatiile, tratamentul pre si post operator si prima operatie, in valoare de 48.980 euro.

Donand  2 Eur prin sms trimis la 848 (numar gratuit) in retelele VODAFONE, ORANGE SI COSMOTE,  ii implinim VISUL plin de nemarginire al Anei: sa mearga, sa traiasca si sa creasca calcand cu talpile sale pamantul si simtind cu inima gratia de a fi un copil normal si de a avea o viata normala.

De asemenea, puteti dona prin Romtelecom, formand :
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305 – 5 euro/apel
*Nu se percepe TVA.

Mai multe detalii gasiti aici.

 

 

Citeste si alte sfaturi si informatii utile de la Sfatulparintilor.ro:

Horoscop chinezesc 2012: Ce ne aduce anul Dragonului de apa

Retetele finaliste pentru 24-30 decembrie la concursul Secom® “Gatesti sanatos, esti sanatos!”

Povestea pentru Anul Nou: Ecoul. Tu ce strigi catre viata ta?

10 sfaturi pentru a incheia un an greu

Reteta de Sarbatori: Gulas cu carne de porc

Reteta de Sarbatori: Tort cu gem si citrice

19 motive pentru care sexul nu e doar bun, ci si indicat pentru sanatate – Partea I

Cuvinte cheie:
Data articol: 31/12/2011