S-a rupt apa! Ce e de facut? - Sfatulparintilor.ro
Shop

S-a rupt apa! Ce e de facut?

29 martie 2016, , Vizualizări: ...
slabit dupa nastere - sfatulparintilor.ro - foter_com

Cand “se rupe apa” inseamna ca membranele cu lichid amniotic care protejau bebelusul se destrama. Fluidul se prelinge usor prin colul uterin spre vagin. Apa se poate rupe cand sarcina ajunge la termen, dar si cand este vorba de nastere prematura. Apa se rupe la sfarsitul primului stagiu al travaliului, dupa aparitia contractiilor. Sunt, insa, si cazuri in care membranele se rup inainte de inceperea contractiilor si chiar mult mai devreme de 37 de saptamani.

In cazul in care se rupe apa, trebuie sa ramai calma. Cantitatea de fluid care se scurge difera de la caz la caz. Spre sfarsitul nasterii ar trebui sa  mai existe aproximativ 800 ml de fluid. Pentru a-ti proteja hainele, pune-ti un absorbant. Lichidul amniotic este limpede, cu usoare irizatii galbene si firisoare de sange, asa ca pe tampon ar trebui sa se vada o alta culoare.

Daca este mai mult lichid, protejeaza scaunul masinii cu care te duci la spital cu o folie de plastic si un prosop.

 

 

La maternitate

Dupa ruperea apei, personalul medical te va lua in primire pentru a discuta urmatorii pasi. Cu siguranta vei fi intrebata ce textura avea lichidul, ce culoare si daca ai avut contractii sau crampe. Bebelusul va fi monitorizat.

 

Daca apa se rupe dupa 37 de saptamani, dar nu exista contractii, sunt luate in calcul mai multe optiuni:

– inducerea imediata a nasterii

– se pot astepta 24 de ore pentru a vedea daca nu cumva se va instala travaliul fara inductie.

 

De cele mai multe ori, contractiile pot incepe in 24-48 de ore de cand se rupe apa, de aceea majoritatea medicilor recomanda sa se astepte. Chiar si intre 34 si 37 de saptamani se asteapta declansarea naturala a travaliului, in cazul in care nu exista niciun pericol iminent.
In cazul in care mama a fost depistata cu un streptococ din categoria B, cel mai probabil se va induce nasterea, intrucat exista riscul ca bebelusul sa fie infectat.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu