50 sfaturi si idei ca sa ai o sarcina sanatoasa - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

50 sfaturi si idei ca sa ai o sarcina sanatoasa

sfaturi sarcina sanatoasa - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pregnant-woman-1910301

21. Vorbeste cu parintii tai. Ce vrei sa preiei din experienta lor? Prin ce vrei sa fii diferita de ei?

22. Odihneste-te cat de mult poti. Trage cate un pui de somn cat de des reusesti.

23. Incepe un jurnal sau un blog de graviduta.

24. Foloseste remedii care nu implica doctorii pentru afectiuni gen greata, arsuri stomacale si constipatie.

25. Bea sase-opt pahare de apa plata pe zi.

26. Citeste cat mai multe carti despre cum sa ai sarcina sanatoasa.

27. Inscrie-te la cursuri simpatice pentru gimnastica gravidelor, daca te inspira sa faci acest lucru.

28. Urmareste-ti riguros toate intalnirile si programarile la medicul tau ginecolog si tine legatura cu el la orice ora, in caz ca apare vreo problema sa te asiguri ca ai un medic disponibil pentru tine.

29. Du-te la un curs pentru proaspete gravide.

30. Nu uita sa consumi cu 300 – 500 calorii mai mult pe zi, acum ca esti gravida, dar nu le obtine din junk food sau dulciuri ci din hrana nutritive pentru tine si copil: proteine, legume, fructe, cereale integrale, lactate de buna calitate.

31. Ia in calcul mai multe variante de locuri unde sa nasti, in caz ca nu ai luat déjà decizia in functie dee medicul tau ginecolog.

32. Fii la curent cu semnele unei pierderi de sarcina sau ale unei nasteri premature, ca sa stii ce sa urmaresti si sa intervii rapid la medicul tau.

33. Vezi daca exista moase profesioniste la ale carei servicii poti apela, alaturi de ale medicului. Statisticile arata ca femeile care apeleaza la serviciile lor au o nastere mai sigura, de mai scurta durata si mult mai satisfacatoare.

34. Tine un jurnal cu privire la alimentele pe care le consumi, ca sa te asiguri ca reusesti sa mananci zilnic cantitatile recomandate de proteine, lactate, legume si fructe, asa de necesare copilului din burta.

35. Daca zugravesti, renovezi, decorezi camera copilului, stai departe de substantele de zugravit pentru ca ele nu sunt benefice pentru fat. Treaba masiva este bines a o faca altcineva, iar tu activitatile mai usoare dar care sa nu fie in preajma mirosurilor de vopsea din camera. Tine ferestrele deschise tot timpul ca sa nu inhalezi mirosurile!

36. Daca ai pe cineva apropiat cu bebelus, petrece putin timp cu el si mama lui ca sa te familiarizezi cu ce inseamna un copil mic.

37. Mergi la cursuri destinate gravidelor unde invata totul despre nastere. Vei sti la ce sa te astepti si nu vei avea frici.

38. Inotul face foarte bine in ultimul trimestru de sarcina. Elibereaza multe dureri sit e face sa te simti mai putin voluminoasa.

39. Mergi la un instructaj cu privire la alaptatul la san. Te pregateste pentru adevarata realitate a acestei operatiuni importante.

40. Intinde-te cat de mult poti inainte sa te bagi in pat, ca sa eviti carceii de la picioare.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 28/08/2021