by Sfatul Parintilor | 08/08/2021 18:10
Arsurile in timpul sarcinii sunt unul dintre simptomele neplacute ale “calatoriei” de aproximativ 40 de saptamani.
Pe masura ce uterul se dilata, in special dupa saptamana 20, el impinge stomacul spre diafragma, tot continutul stomacului fiind impins spre esofag. Acest lucru duce la refluxul gastric.
Alimente precum portocalele, grapefruit sau rosii pot genera senzatii de arsuri.
Pont: Pune rosia intr-un sandvis si nu intr-o salata. Mananca portocala dupa o masa cu cereale.
Alimentele grase si prajite se digera mai greu si favorizeaza astfel aparitia arsurilor.
Pont: Alege carnea slaba, produsele lactate degresate si evita sa prajesti alimentele. Prepara-le, in schimb, la cuptor.
Citeste si: Ai arsuri gastrice? Iata 9 afectiuni grave ce pot avea aceleasi simptome[1]
Ciocolata poate contribui si ea aparitia arsurilor.
Pont: Limiteaza consumul de sosuri si creme de ciocolata. Poti manca maximum doua tablete de ciocolata, insa niciodata pe stomacul gol.
Bauturile cofeinizate si sucurile pot genera arsuri gastrice.
Pont: Nu bea niciodata cafea sau sucuri pe stomacul gol. Cat despre alcool, mai bine nu-l consuma deloc.
Sursa: parents.com
Imagine de MANOEL M. PEREIRA VALIDO FILHO MVALIDO[2] de la Pixabay[3]
Source URL: https://sfatulparintilor.ro/sarcina/alimentatia-gravidei/4-alimente-care-dau-arsuri-in-timpul-sarcinii/
Copyright ©2024 Sfatulparintilor.ro unless otherwise noted.