Ultimele

Sarmale de post cu soia si ciuperci

Retetele tale » Sarmale de post cu soia si ciuperci
Sarmale de post cu soia si ciuperci

Pentru ca e post, iar romanului ii plac sarmalele, iata cum se prepara: Sarmale de post cu soia si ciuperci.

 

Ingrediente Sarmale de post cu soia si ciuperci

– o varza mare, murata
– o conserva ciuperci 400 gr
– 100 gr soia granule
– 3 cepe potrivite
– 1 si 1/2 cana cu orez
– 2 linguri de bulion
delikat
– piper macinat si boabe
cimbru uscat
marar uscat
ulei

 

Mod de preparare Sarmale de post cu soia si ciuperci

Fierbeti 500 ml apa si cand aceasta e fierbinte puneti in ea granulele de soia si lasati-le de o parte sa se umfle.Tocati ceapa nu foarte marunt si o puneti intr-o cratita la calit cu cateva linguri de ulei, Cand aceasta devine transparenta adaugati ciupercile scurse de zeama si soia scursa si ea de surplusul de apa. Spalati orezul in mai multe ape si adaugati-l peste aceste ingrediente pentru a-l inflori putin. Condimentati cu delikat, piper macinat si cimbru si lasati de o parte . Acum ne ocupam de varza. O desfacem foaie cu foaie si tocam mijlocul ei marunt. Punem aceasta varza tocata pe fundul unu ceaun, impreuna cu cateva fire de marar uscat, piper boabe si o lingura de bulion diluata cu apa. Cand compozitia s-a mai racit, incepem sa rulam sarmalutele, avand grija sa nu le strangem foarte tare, ca sa nu se sparga cand se va umfla orezul. Asezam sarmalale in straturi; deasupra le invelim din nou cu varza tocata si adaugam inca o lingura de bulion diluata cu apa. Turnati o cescuta de ulei peste ele si umpleti oala cu apa sau zeama de varza( in functie de cum va place). Dati la foc cam 50 de minute cu capac apoi le introduceti la cuptor pana sunt gata. Timpul de gatire difera in functie de varza folosita. Le papam apoi cu mamaliguta si un ardei iute . Putem sa ne lingem pe botic si cand papam de post.

foto: Pixabay.com

Data articol: iunie 19, 2022