<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Felul doi post

Sarmale de post

26 noiembrie 2010, , Vizualizări:

Avem nevoie de:
– o varza mare, murata – 3 lei (productie din butoiul propriu)
– o conserva ciuperci 400 gr – 2,8 lei
– 100 gr soia granule – 1,4 lei
– 3 cepe potrivite – 1 leu
– 1 si 1/2 cana cu orez  – 2 lei
– 2 linguri de bulion – 2 lei
delikat – 0,5 lei
– piper macinat si boabe 1 leu
cimbru uscat 0,5 lei
marar uscat 0,5 lei
ulei  1 leu

Total 15,7 lei pentru 50 de sarmalute.

Sa trecem la treaba:

Fierbeti 500 ml apa si cand aceasta e fierbinte puneti in ea granulele de soia si lasati-le de o parte sa se umfle.Tocati ceapa nu foarte marunt si o puneti intr-o cratita la calit cu cateva linguri de ulei, Cand aceasta devine transparenta adaugati ciupercile scurse de zeama si soia scursa si ea de surplusul de apa. Spalati orezul in mai multe ape si adaugati-l peste aceste ingrediente pentru a-l inflori putin. Condimentati cu delikat, piper macinat si cimbru si lasati de o parte . Acum ne ocupam de varza. O desfacem foaie cu foaie si tocam mijlocul ei marunt. Punem aceasta varza tocata pe fundul unu ceaun, impreuna cu cateva fire de marar uscat, piper boabe si o lingura de bulion diluata cu apa. Cand compozitia s-a mai racit, incepem sa rulam sarmalutele, avand grija sa nu le strangem foarte tare, ca sa nu se sparga cand se va umfla orezul. Asezam sarmalale in straturi; deasupra le invelim din nou cu varza tocata si adaugam inca o lingura de bulion diluata cu apa. Turnati o cescuta de ulei peste ele si umpleti oala cu apa sau zeama de varza( in functie de cum va place). Dati la foc cam 50 de minute cu capac apoi le introduceti la cuptor pana sunt gata. Timpul de gatire difera in functie de varza folosita. Le papam apoi cu mamaliguta si un ardei iute . Putem sa ne lingem pe botic si cand papam de post.

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (7)

  1. dodolin spune:

    uii sunt o scorpie si am un caracter cam prea sincer dar am aplicat destul de des regulile de mai sus stiu sa las de la mine si sa accept lucrurile imposibile dar numai pt persoanele foarte dragi mie care merita anumite sacrificii din partea mea ,cel mai clar exemplu este ca la-am acceptat pe sotul meu si el pe mine fiecare ne-am schimbat atitudinea si am renuntat la anumite tabieturi pt a ne fi bine in viata de cuplu apoi ne-am reinventat cand a aparut copilul si ne-a schimbat total viata nu -l puteam evita nici schimba deci clar la-m acceptat..hiiiii dar cu aceste schimbari si acceptari ne-am facut viata frumoasa si nu cred ca exista om sa nu treaca prin cele 5 reguli poate ca atunci nu-si da seama de asta dar privind in urma as putea scrie pagini intregi cu privire la cele 5.am intalnit si forte multe persoane care nu-mi placeau deloc cu siguranta cel mai diplomat mod este evitarea atunci cand nu le doresti in viata ta.

  2. Adi84 spune:

    mi-a placut foarte mult articolul

  3. Adi84 spune:

    daca nu imi place ceva, si nici nu am puterea sa schimb, incerc sa accept asa cum pt a nu-mi crea neplaceri singura

  4. claudia79 spune:

    SINT FOARTE BUNE SE POT FACE CU CIUPERCI SI OREZ SINT GUSTOASE

  5. asminasmin spune:

    buna reteta

  6. claudia79 spune:

    ARATA FOARTE BINE

  7. adrian34 spune:

    arata foarte delicioase,am facut si eu saptamana trecuta,ma saturasem de carne

Comenteaza