Retetele Tale Sfatul Parintilor
Sfat Gradinite

Felul doi post

Sarmale cu orez si stafide, din caietul cu retete al maicutei Ileana, de la Agapia

04 august 2017, , Vizualizări:
sarmale de post

Aceste sarmale cu orez si stafide sunt delicioase atat in zilele de post, cat si „de dulce”. Reteta este de la maicuta Ileana, de la manastirea Agapia.

Mod de preparare
Curata ceapa, spal-o si tai-o marunt. Pune ulei si o lingura, doua, de apa intr-o cratita si lasa amestecul sa ajunga la fiert. Adauga ceapa taiata si las-o pana se inmoaie, dupa care pune orezul.

Mai adauga apa si lasa totul sa fiarba inabusit. Cand orezul este fiert, adauga verdeata, stafidele, sare, piper dupa gust si se amesteca bine. Umple foile de varza si formeaza sarmale. Sunt bune mai mari. Pune ulei intr-o cratita, asaza un strat de varza, dupa care pui sarmalele una langa alta, in straturi. Acopera-le cu varza tocata, adauga bulion amestecat cu apa cat sa le acopere. Da la cuptor o ora, pana se rumenesc.

 

Ingredientele si cantitatile sunt pe KFETELE.RO.

 

 

Photo by Alex Curpas on Foter.com / CC BY-SA

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comenteaza