Ultimele

Coltunasi de post cu sos alb

Retetele tale » Coltunasi de post cu sos alb
Coltunasi de post cu sos alb

Iata o delicioasa reteta de post: Coltunasi de post cu sos alb.

 

Ingrediente Coltunasi de post cu sos alb


pentru coltunasi: 400 g faina, un praf de sare, cca 200 ml apa calduta
umplutura: 300 g ciuperci Champignion, un ardei rosu, jumatate de ceapa, o bucata mica de telina, cateva fire de patrunjel verde, o lingura de ulei de masline, sare, piper cu aroma de lamaie
sos alb: 2 linguri cu varf de faina, o lingura de ulei, 200 ml apa sau supa de legume, sare, piper, cateva frunze de busuioc verde

 

 

Mod de preparare Coltunasi de post cu sos alb


1. Se cerne faina intr-un castronel, se face o gaura in mijlocul ei si adaugam apa calduta cu un praf de sare apoi amestecam cu furculita pana nu se mai poate roti in aluat si se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de degete. Se pudreaza cu faina o planseta apoi se intind foi subtiri, ca de taitei, din aluat. Se taie cu gura unui pahar sau cu forma speciala, discuri de aluat.
2. Se curata ceapa si se taie marunt apoi ciupercile si ardeiul se taie cubulete, telina curatata se da prin razatoarea fina, verdeata spalata si toaca si eu marunt.
Se pune un strop de ulei de masline la incins intr-o tigaie apoi calim la inceput zarzavatul maruntit si la urma ciupercile, amestecand continuu pana scade tot sucul lasat. La sfarsit se potriveste de sare si piper dupa gust, se da de pe foc si se presara si verdeata tocata fin.
Se pune cate o lingurita de umplutura pe fiecare disc de aluat, se unge marginea cu apa rece apoi se aduce margine peste margine (ca un portofel) si se lipeste presand cu o furculita sau ajutandu-ne de forma speciala.
Se pune intr-o oala cam 1 l de apa cu un praf de sare sa fiarba iar in momentul in care clocoteste bagam coltunasii umpluti si ii lasam sa fiarba cca. 5 minute, dupa care se scot cu o spumiera pe un platou.
3. Se prepara sosul incingand uleiul peste care adaugam faina amestecand continuu si diluam cu apa sau supa de legume. Lasam sa dea 2-3 clocote, potrivim de sare si piper, dam de pe foc si adaugam firele de busuioc proaspat taiat marunt.
Coltunasii se servesc reci sau calzi, stropiti cu acest delicios sos si dupa preferinta, cu legume sotate (eu am ales ciupercute).

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: martie 9, 2021