<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Prăjituri

Amandina

Kmy50rynn a trimis o reteta delicioasa de Amandina.   Ingrediente Blat 6 oua 200 g zahar 30 ml apa 30 ml ulei 3 linguri cacao neagra 8 linguri faina Albusurile se bat impreuna cu zaharul pana devin lucioase. Galbenusurile se amesteca impreuna cu apa apoi se omogenizeaza cu bezeaua. Se pune faina amestecata cu cacaoa […]

detalii

Prajitura cu vin si capsuni

Veronica22 ne incanta cu o reteta delicioasa de Prajitura cu vin si capsuni.   Ingrediente Blat: 4 oua 200 gr zahar 2 linguri de miere 150 ml vin rosu 400 gr faina 150 gr unt 50 gr cacao 1 praf de copt   Crema: 800 gr iaurt gras 300 gr frisca 300 gr capsuni 100 […]

detalii

Prajitura „VALURILE DUNARII”

Veronica22 ne incanta cu o reteta delicioasa de Prajitura „VALURILE DUNARII”.     Ingrediente Blat: 4 oua 150 gr zahar 350 gr faina 150 ml lapte 150 ml ulei 1 lingura cacao 200 gr visine Crema: 8 galbenusuri 200 gr zahar 300 ml lapte 50 gr amidon de porumb 300 gr unt 300 gr visine […]

detalii

Prajitura cu foi si gem de prune cu nuca

Camitza a trimis o reteta delicioasa de Prajitura cu foi si gem de prune cu nuca.   Ingrediente 1 pliculet drojdie uscata Dr Oetker 100 ml lapte 3 linguri zahar 400 gr faina 1 pliculet zahar vanilat 1 ou + 2 galbenusuri 150 gr unt topit putina sare     Pentru umplutura: 150 gr nuci […]

detalii

Gogosi pufoase cu crema de ciocolata

Yrynuka a trimis o reteta delicioasa de Gogosi pufoase cu crema de ciocolata.   Ingrediente 1 kg faina 3 oua 250 ml lapte caldut 2 plicuri de drojdie uscata Dr Oetker 1 fiola esenta de vanilie coaja rasa de lamaie 7 linguri zahar un varf de cutit de sare 50 ml ulei (pt framantarea de […]

detalii
MARLENKA prajitura armeneasca cu miere - reteta veche

MARLENKA prajitura armeneasca cu miere – reteta veche

Marlenka este provenita dintr-o veche traditie armeneasca. Te cucereste de la prima inghititura. MOD DE PREPARARE Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat […]

detalii

Prajitură din seminţe de in şi rodie

Monica Marton a trimis o reteta delicioasa de Prajitură din seminţe de in şi rodie.     Ingrediente necesare pentru 2 portii: · 10 linguri de seminţe de in măcinate; · 2 linguri de pudră de roşcove; · 4-5 linguri de miere de albine; · 5 linguri de lapte sau apă; · o linguriţă de […]

detalii
Negrese cu capsuni si otet balsamic! Reteta incredibila!

Negrese cu capsuni si otet balsamic! Reteta incredibila!

Aceasta combinatie delicioasa de capsuni si otet balsamic face ca aceste negrese sa fie dulci si lipicioase! Mod de preparare Gateste capsunuile, zaharul, 2 linguri otet balsamic si amidonul la foc mic pana cand gemul se ingroasa. Ia de pe foc si adauga restul de otet balsamic. Lasa la racit. Preincalzeste cuptorul la 180 de […]

detalii

Biscuiti cu ciocolata amaruie

Ingrediente:
unt/margarina (125 g), zahar pudra (175 g), faina (280 g), oua (1), bicarbonat (1 virf de cutit), lapte (4 linguri), ciocolata amaruie, sare (1 virf de cutit).

Ingrediente:

margarina (125 g), zahar pudra (175 g), faina (280 g), oua (1), bicarbonat (1 virf de cutit), lapte (4 linguri), ciocolata amruie, sare (1 virf de cutit).

detalii
Prajitura Ileana - desert delicios si rapid de casa

Prajitura Ileana – desert delicios si rapid de casa

Prajitura Ileana este un deliciu facut din mai multe straturi de blat cu nuca, intre care se pune o crema usoara si pufoasa, cu aroma de vanilie. Mod de preparare 1. Pune albuşurile într-un castron mare (preferabil de metal, ţinut în frigider în prealabil) şi bate-le cu mixerul sau cu telul, la început cu viteză […]

detalii
Bilute cu ciocolata si cafea - desert sanatos si fara coacere!

Bilute cu ciocolata si cafea – desert sanatos si fara coacere!

Aceasta reteta de bilute de ciocolata este o alternativa naturala la trufe. Sunt la fel de gustoase si mult mai usor de facut. Mod de preparare Amesteca bine bananele intr-un vas mare pana cand sunt piure. Adauga cafeaua si mixeaza in continuare, asigurandu-te ca nu exista cocoloase. Adauga ovazul, pudra de cacao si nuca de […]

detalii

Chec cu nuci si stafide

Ingrediente:

5 oua, 1 varf cutit de sare, 500g faina, 1 pachet praf de copt, 200g unt, 150g zahar, 1 esenta de vanilie, 100ml lapte, 100ml smantana, 100g miez de nuca, 50g stafide

detalii

Foi cu crema de vanilie

Iata o noua reteta trimisa de Miclescu Mirela: foi cu crema de vanilie.     Ingrediente aluat 3 oua 7 linguri de zahar 7 linguri de lapte dulce 7 linguri de ulei 2 lingurite de amoniac stins in lapte fierbinte 600-650 g faina Crema : 1 cutie crema pentru alba ca zapada de la doctor […]

detalii

Tiramisu pentru copii

Iata o noua reteta trimisa de Mihagrigore: Tiramisu pentru copii.     Ingrediente 500 g mascarpone, 450 g piscoturi, 4 galbenusuri, 350 g zahar, 125 ml lapte, 200ml frisca lichida, 2 ciocolate cu lapte, 3 fiole esenta de rom, 1 l apa.

detalii

Rulada cu faina de orez. Un desert de care te vei indragosti

Iata o noua reteta trimisa de Anisoara67: Rulada cu faina de orez.     Ingrediente Pentru rulada: 5 oua, 5 linguri de zahar, 3 linguri faina de orez, 2 linguri amidon de porumb, 50 ml ulei, un praf de sare, coaja rasa de lamaie Crema: 200 ml apa, 5 linguri de zahar, 3 linguri de […]

detalii