Ultimele

Tarta ratatouille

Retetele tale » Tarta ratatouille
Tarta ratatouille - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - ratatouille-5316205_1920

O noua reteta de pe un site-prieten: Tarta ratatouille.

Ingrediente Tarta ratatouille

pentru o tava de 26 cm

Pentru crusta

  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri de apa rece

Pentru umplutura

  • 1vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei portocaliu
  • piper dupa gust
  • 100 g cascaval
  • 100 g mozzarella
  • 100 g branza de burduf
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 6 linguri de ulei

Mod de preparare Tarta ratatouille

  • In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece
  • Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 C
  • Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta
  • Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe  fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste „in orb” si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.
  •  Coace tarta 15 minute, nu total, la 180 C
  • In acest timp prepara umplutura: Taie toate legumele felii. Incalzeste cate putin ulei si prajeste feliile de vinete si dovlecei pe ambele parti, pana se inmoaie putin
  • Rade cascavalul si branza mozzarella. Pune branzeturile pe fundul blatului de tarta.
  • Aseaza feliile din legume alternativ vanata, dovlecel, ardei rosu, ardei galben. Presara piper
  • Bate bine ouale. Adauga branza de burduf si smantana. Amesteca pana se omogenizeaza. Adauga piper  dupa gust. Toarna amestecul peste legume.
  • Coace tarta in cuptorul incalzit la 180 C, pentru 30 de minute (sau pana cand se intareste si se aureste)
  • Lasa tarta sa se racoreasca putin (10 minute) in tava, apoi scoate-o sa se raceasca complet pe un gratar metalic.

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de Petya Stoycheva de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: ianuarie 22, 2024