<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Mic dejun

Pate savuros din ficat de curcan

05 februarie 2011, , Vizualizări:

Odiana, membra a comunitatii Sfatul Parintilor, ne impartaseste cum putem sa facem pate-ul de ficat, din pui sau din curcan, care este sanatos si hranitor pentru toata familia, aducandu-si cu brio aportul la fierul pe care este indicat sa il luam din alimentatie.

 

Ingrediente :

– 500 g ficat de pui sau de curcan
– 500 ml lapte
– 100 g unt
sare, piper + nucsoara, ghimbir pudra


Ficateii se curata, se spala si se fierb in lapte, fara sare, cam 15 minute.

Se lasa sa se racoreasca putin si se pun in robotul de bucatarie, impreuna cu cateva linguri din laptele in care au fiert.

Se adauga untul taiat bucatele, sare si una sau 2 mirodenii (nucsoara, ghimbir). Se mixeaza foarte fin, adaugand, daca este nevoie pt fluidificare, lapte in care au fiert ficateii.

Se mai gusta in timpul mixarii de sare si mirodenii.

Tinand seama ca pateul se mai intareste la frigider, cand s-a ajuns la consitenta dorita, se rastoarna intr-o forma si se pune la frigider.

 

Pofta buna!

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (4)

  1. angyciobanu spune:

    Suna foarte bine. Natural si sanatos , nu cu chimicale din comert.

  2. bktalina spune:

    am sa il incerc si eu

  3. asminasmin spune:

    buna reteta

  4. 27ralu spune:

    Credeam ca pateul de casa e mai greu de facut.nu am facut niciodata.

Comenteaza