Retetele Tale Sfatul Parintilor

Mancare pentru copii

Cand dam prima data peste copilului si cum il gatim

24 mai 2012, , Vizualizări:
zmENqFpBWith

Pestele este considerat oarecum un aliment alergogen, motiv pentru care pediatria moderna il recomanda, in general,  in alimentatia bebelusilor, abia dupa 11 luni de viata (desi multe borcanele din comert il contin pentru o varsta mai mica decat 11 luni).

Cand decideti ca il intruduceti in menu-ul copilului vostru, va propunem o reteta pentru copii nu numai foarte gustoasa, dar si extrem de sanatoasa si usoara pentru sistemul digestiv al copilului mic.

 

Pastrav la cuptor

 

Ingrediente:

1 pastrav proaspat – de preferinta salbatic, din ape reci de munte; este net superior din punct de vedere calitativ celui de crescatorie. Daca nu aveti posibilitatea sa-l obtineti, cumparati pastrav de crescatorie. Doua rosii coapte, o capatana de usturoi, doua felii de lamaie, patrunjel verde, ulei de masline, sare pentru copiii care au implinit deja 1 an.

 

 

Mod de preparare

Spalati bine pastravul, eviscerati-l si curatati-l de solzi. Asezati-l intr-o tava. Feliati cele doua rosii coapte si puneti-le pe langa pastrav. Cele doua felii de lamaie introduceti-le in interiorul pastravului. Puneti capatana de usturoi intreaga, in tava. Sarati, daca e cazul, si imprastiati patrunjelul tocat peste toata tava. Adaugati uleiul de masline si putina apa. Dati la cuptorul incins in prealabil si lasati aproximativ jumatate de ora, atat cat pastravul sa ramana fraged si sa nu se usuce, dar carnea sa fie bine patrunsa. Gatit astfel, pastravul are un gust minunat si dulce. Cand il dati copilului, puteti amesteca prin carnea de pastrav si rosia coapta sau un catel sau doi de usturoi copt. Il puteti servi cu garnitura de piure de cartofi sau piure de broccoli.

 

(foto: dreamstime)

Cuvinte cheie: , , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (5)

  1. Cornel15 spune:

    super reteta! eu i-am pregatit doar salau cu legume dar o sa incerc si aceasta delicioasa reteta

  2. asminasmin spune:

    bun articol

  3. claudia79 spune:

    interesant articol va multumesc pentru informati

  4. adelin_a spune:

    mie imi place mult macroul si de la anul intentionez sa-i dau cate un pic facut la cuptor..

  5. Claudia spune:

    Multumim pt ideie. Pare delicios!

Comenteaza