Ultimele

Retete pentru copii: Bufnite din capsune cu branza de capra

Retetele tale » Retete pentru copii: Bufnite din capsune cu branza de capra
bufnite cu branza de capra

Reteta realizata de catre Alina Avram Dohotariu, un blogger culinar foarte talentat si creativ: Bufnite din capsune cu branza de capra. Reteta are la baza branza de capra La Colline, produsa la fabrica cu acelasi nume de pe Dealul Feleacului si obtinuta din lapte colectat de la fermele de capre din Transilvania.

 

Ingrediente Bufnite din capsune cu branza de capra

150 g de faina

40 g de zahar

1 lingura de cacao

50 g de unt

1 plic de zahar vanilat

1 ou

12 capsune

100 g de branza de capra rulou clasic LaColline

2 linguri de zahar pudra

2 linguri de zahar brun

frunzulite de menta

fulgi de ciocolata

inimioare de zahar

Mod de preparare Bufnite din capsune cu branza de capra

Prima data se pregateste aluatul din care vom realiza cuiburile de bufnita. Faina se amesteca cu cacaua, zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga untul rece taiat cubulete si se framanta. Se adauga apoi oul si se framanta pana aluatul devine omogen. Se strange aluatul într-o bila ce se înfoliaza si se da la rece pentru o ora.

Se presoara faina pe masa de lucru si se întinde aluatul scos de la rece într-o foaie nu foarte groasa. Se decupeaza forme rotunde ce se aseaza pe fundul unei tavi de briose.Trebuie sa realizam 12 astfel de mini forme. Se dau la cuptorul preîncalzit, la 160 de grade pentru 10-15 minute.

Se scot apoi pe un gratar sa se raceasca si se pregatesc capsunele. Se spala, se usuca cu un prosop si se scobesc la interior cu un cutit. Se umplu cu crema de branza pregatita din branza de capra amestecata cu zaharul pudra. Se trec apoi prin zahar brun doar la baza.

În fiecare mini forma racita se aseaza frunzulite de menta si apoi capsunele. Crema ramasa se pune într-un pos cu varful nezimtat si se formeaza ochii bufnitelor. În fiecare astfel de ochi se aseaza cate un fulg de ciocolata în forma de picatura. Pentru nas se folosesc inimioare rosii de zahar care se ung cu putina crema de branza pentru a se lipi usor.

Se dau la rece dar se pot servi si imediat.

Mai multe retete delicioase gasiti aici.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: ianuarie 3, 2023