<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Vita

Sufleu de vitel cu cartofi

Iata o reteta simpla si rapida: Sufleu de vitel cu cartofi. Reteta trimisa de Veronica22.     Ingrediente 50 ml lapte 2-3 lingura ulei de masline 2 buc. cartofi 2 -3 lingura faina 100 ml smantana 2 catei de usturoi 1 lingura sare si piper 400 gr pulpa de vitel

detalii

Escalop in sos de rosii

Ingrediente
500 g pulpa de vitel
2 linguri faina
sare si piper
boaia de ardei
SOS
300 ml suc de rosii
5 catei usturoi
200 ml supa de vita
50 ml vin alb
50 g unt

detalii

Ardei umpluti cu carne vita

Va recomandam o reteta de sezon: Ardei umpluti cu carne vita.   Ingrediente 13 buc ardei 1 kg carne tocata vita 1 canuta orez sare, piper dupa gust 200 ml suc de rosii

detalii

RetetaVideo.ro: Sarmalute in Foi de Vita

Iata o reteta apetisanta si numai buna pentru o masa cu familia, in weekend: Sarmalute in foi de vita.   Ingrediente 40 de frunze de vita fragede, spalate 600 g. de carne tocata 3-4 linguri cu pasta de rosii 60 g. de orez spalat o ceapa curatata si spalata o legatura de marar spalat cateva […]

detalii

Ardei cu sos, la cuptor, umplut cu carne, orez și ciuperci

Mia a trimis o reteta delicioasa de Ardei cu sos, la cuptor, umplut cu carne, orez și ciuperci.     Ingrediente 1 borcan ciuperci feliate 400 g carne tocată amestec porc și vită 1 crenguță cimbru din grădină 8-10 ardei gras pentru umplut 80 g orez 2 cepe măricele sare după gust piper după gust […]

detalii

Mansaf

Nick1980 ne incanta cu o reteta delicioasa de Mansaf.   Ingrediente 4 bucati de carne vita cu os 3 pahare orez basmati 200g carne tocata 200 grame mazare 50 grame migdale prajite condimente: sare, piper, curry, boia

detalii

Musaca cu vinete si carne tocata. Tu cand ai facut ultima oara?

Iata o noua reteta trimisa de Anisoara67: Musaca cu vinete si carne tocata.     Ingrediente 4 vinete tinere, 300 g carne tocata amestec (porc +vita), o ceapa mare, 5-6 catei de usturoi feliati, 3-4 oua, 3 rosii cateva masline feliate, cateva fire de patrunjel si marar verde, o lingurita Delikat, un praf de piper, […]

detalii

Macaroane cu carne tocata si sos bechamel

Iata o reteta delicioasa si aspectuoasa: Macaroane cu carne tocata si sos bechamel, trimisa de Maroc Cuisine.     Ingrediente   Pentru paste : 300g paste penne 2 linguri ulei florea soarului sau ulei de masline ½ lingurita sare Si doua litri apa pentru a fierbe pastele     Pentru carne : 1 lingura pasta […]

detalii

Cartofi noi cu mustar la cuptor

Ingrediente
1 kg cartofi noi
2 carnati de casa
3 linguri de mustar
3-4 linguri de ulei
patrunjel
sare
masline

detalii
Chiftele ardelenesti cu sos si tarhon

Chiftele ardelenesti cu sos si tarhon

Un scurt popas la Miercurea Sibiului, intr-o toamna ardeleana, ne-a adus o imbunatatire serioasa a caietului de retete si taine gospodaresti. Tanti Maria si sora-sa, Floarea, mai batrana si mai invatata ca ea, ne initiara in lumea cea fantastica a mancarurilor aromate cu tarhon – ciorbe si sosuri… Acolo bucatele se fac gospodareste, ca omu’ […]

detalii
Piept de vita pe pat de ceapa si morcovi

Piept de vita pe pat de ceapa si morcovi

Simona Lazar  ne incanta cu o reteta culeasa de din satul Lepsa, judetul Vrancea: Piept de vita pe pat de ceapa si morcovi Ingrediente 500 g piept de vita (se poate folosi si alta bucata de carne), 400 g ceapa uscata, 200 g morcovi, 200 g gogosari, piper, ulei, doua linguri cu mustar, 200 ml […]

detalii

Sarmale in foi de varza

Iata o delicioasa reteta de Sarmale in foi de varza, numai bune de pus pe Farfuria vesela.   Am pregatit si noi sarmale, reteta noastra proprie si probabil a multora dintre voi, desi exista o multime de variante ale acestui preparat, noua ne place sa le pregatim asa cum veti vedea in filmul de mai […]

detalii
escalop domnesc

Escalop domnesc

Iata o reteta culeasa de Simona Lazar din Campulung Muscel: Escalop domnesc. Ingrediente 500 g carne de vițel (escalop), 250 g ciuperci, 150 g cașcaval, 20 g făină, o legătură de mărar, 5 roșii mari, 70 g de unt, două cepe, sare, piper   Mod de preparare Carnea de vițel se curăță, se spală și […]

detalii
chiftelute bacon - reteteletale.ro - flickr_com

Chiftelute in bacon

Iata un preparat delicios si aspectuos: Chiftelute in bacon.     Ingrediente 200 gr carne tocata (de vitel) miezul de la 1 felie de paine 2-3 linguri lapte 1 lingurita mustar 1/2 lingura sos Worcestershire 1/4 lingurita coriandru macinat 1/8 lingurita ienibahar macinat 1/4 legatura patrunjel tocat 1/2 ou 11 felii subtiri bacon (sau speck, […]

detalii
musaca greceasca - reteteletale.ro - foter_com

Musaca greceasca cu vinete, carne de vita si sos bechamel

Grecii sunt renumiti pentru bucataria lor traditionala deosebit de gustoasa si pentru savoarea preparatelor lor. Astazi va prezentam o reteta originala greceasca a celebrei lor Moussaka cu care dau gata turistii. Fotografia graieste de la sine cat de gustoasa poate fi. Si nu este deloc complicat de preparat.

detalii