<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Vita

RetetaVideo.ro: Sarmalute in Foi de Vita

Iata o reteta apetisanta si numai buna pentru o masa cu familia, in weekend: Sarmalute in foi de vita.   Ingrediente 40 de frunze de vita fragede, spalate 600 g. de carne tocata 3-4 linguri cu pasta de rosii 60 g. de orez spalat o ceapa curatata si spalata o legatura de marar spalat cateva […]

detalii

Ardei cu sos, la cuptor, umplut cu carne, orez și ciuperci

Mia a trimis o reteta delicioasa de Ardei cu sos, la cuptor, umplut cu carne, orez și ciuperci.     Ingrediente 1 borcan ciuperci feliate 400 g carne tocată amestec porc și vită 1 crenguță cimbru din grădină 8-10 ardei gras pentru umplut 80 g orez 2 cepe măricele sare după gust piper după gust […]

detalii

Mansaf

Nick1980 ne incanta cu o reteta delicioasa de Mansaf.   Ingrediente 4 bucati de carne vita cu os 3 pahare orez basmati 200g carne tocata 200 grame mazare 50 grame migdale prajite condimente: sare, piper, curry, boia

detalii

Musaca cu vinete si carne tocata. Tu cand ai facut ultima oara?

Iata o noua reteta trimisa de Anisoara67: Musaca cu vinete si carne tocata.     Ingrediente 4 vinete tinere, 300 g carne tocata amestec (porc +vita), o ceapa mare, 5-6 catei de usturoi feliati, 3-4 oua, 3 rosii cateva masline feliate, cateva fire de patrunjel si marar verde, o lingurita Delikat, un praf de piper, […]

detalii

Macaroane cu carne tocata si sos bechamel

Iata o reteta delicioasa si aspectuoasa: Macaroane cu carne tocata si sos bechamel, trimisa de Maroc Cuisine.     Ingrediente   Pentru paste : 300g paste penne 2 linguri ulei florea soarului sau ulei de masline ½ lingurita sare Si doua litri apa pentru a fierbe pastele     Pentru carne : 1 lingura pasta […]

detalii

Cartofi noi cu mustar la cuptor

Ingrediente
1 kg cartofi noi
2 carnati de casa
3 linguri de mustar
3-4 linguri de ulei
patrunjel
sare
masline

detalii
Chiftele ardelenesti cu sos si tarhon

Chiftele ardelenesti cu sos si tarhon

Un scurt popas la Miercurea Sibiului, intr-o toamna ardeleana, ne-a adus o imbunatatire serioasa a caietului de retete si taine gospodaresti. Tanti Maria si sora-sa, Floarea, mai batrana si mai invatata ca ea, ne initiara in lumea cea fantastica a mancarurilor aromate cu tarhon – ciorbe si sosuri… Acolo bucatele se fac gospodareste, ca omu’ […]

detalii
Piept de vita pe pat de ceapa si morcovi

Piept de vita pe pat de ceapa si morcovi

Simona Lazar  ne incanta cu o reteta culeasa de din satul Lepsa, judetul Vrancea: Piept de vita pe pat de ceapa si morcovi Ingrediente 500 g piept de vita (se poate folosi si alta bucata de carne), 400 g ceapa uscata, 200 g morcovi, 200 g gogosari, piper, ulei, doua linguri cu mustar, 200 ml […]

detalii

Sarmale in foi de varza

Iata o delicioasa reteta de Sarmale in foi de varza, numai bune de pus pe Farfuria vesela.   Am pregatit si noi sarmale, reteta noastra proprie si probabil a multora dintre voi, desi exista o multime de variante ale acestui preparat, noua ne place sa le pregatim asa cum veti vedea in filmul de mai […]

detalii
escalop domnesc

Escalop domnesc

Iata o reteta culeasa de Simona Lazar din Campulung Muscel: Escalop domnesc. Ingrediente 500 g carne de vițel (escalop), 250 g ciuperci, 150 g cașcaval, 20 g făină, o legătură de mărar, 5 roșii mari, 70 g de unt, două cepe, sare, piper   Mod de preparare Carnea de vițel se curăță, se spală și […]

detalii
chiftelute bacon - reteteletale.ro - flickr_com

Chiftelute in bacon

Iata un preparat delicios si aspectuos: Chiftelute in bacon.     Ingrediente 200 gr carne tocata (de vitel) miezul de la 1 felie de paine 2-3 linguri lapte 1 lingurita mustar 1/2 lingura sos Worcestershire 1/4 lingurita coriandru macinat 1/8 lingurita ienibahar macinat 1/4 legatura patrunjel tocat 1/2 ou 11 felii subtiri bacon (sau speck, […]

detalii
musaca greceasca - reteteletale.ro - foter_com

Musaca greceasca cu vinete, carne de vita si sos bechamel

Grecii sunt renumiti pentru bucataria lor traditionala deosebit de gustoasa si pentru savoarea preparatelor lor. Astazi va prezentam o reteta originala greceasca a celebrei lor Moussaka cu care dau gata turistii. Fotografia graieste de la sine cat de gustoasa poate fi. Si nu este deloc complicat de preparat.

detalii
ciorbita de vacuta

Rețete românești: Borș țărănesc de văcuță

Eu zic să începem cu o mâncare aflată în fruntea listei de bucate pentru masa de prânz. Cu ce adică? Cu un borș. Pentru că bunicii noștri, țărani cu palmele asprite de muncă,  mai rar se înghesuiau la antreuri – meze, cum se spune prin Balcani. Pentru ei, borșul a fost întotdeauna sfânt. Un borș […]

detalii

Escalop de vitel

Ingrediente
600 g pulpa de vita
2 linguri cu mustar
1 lingura oregano
1 lingura busioc
1 lingura cimbru
3 oua
6 linguri de pesmet
sare
piper
boia de ardei

detalii

Escalop in sos de rosii

Ingrediente
500 g pulpa de vitel
2 linguri faina
sare si piper
boaia de ardei
SOS
300 ml suc de rosii
5 catei usturoi
200 ml supa de vita
50 ml vin alb
50 g unt

detalii