Ultimele

Retete de Pasti: Coasta de miel umpluta cu ficatei si ciuperci

Retetele tale » Retete de Pasti: Coasta de miel umpluta cu ficatei si ciuperci
Coasta de miel umpluta cu ficatei si ciuperci

Daca nu aveti inspriatie pentru retetele de Pasti, iata o alternativa rafinata si gustoasa la traditionala friptura de miel: Coasta de miel umpluta cu ficatei si ciuperci.

 

 

Ingrediente Coasta de miel umpluta cu ficatei si ciuperci

O parte coasta de miel, 500 g ficatei de pui, 500 g ciuperci proaspete, o legatura de ceapa verde, o legatura de usturoi verde, o legatura de marar si una de patrunjel verde, 2 morcovi fierti, 3 oua fierte tari, condimente pentru friptura miel, piper, un praf de sare, 75 ml ulei de masline, 250 ml vin alb sec, 2 oua crude, cateva cuisoare.

 

 

Mod de preparare Coasta de miel umpluta cu ficatei si ciuperci

Ficateii de pui se spala in apa rece, se scurg bine, apoi se maruntesc cu un cutit si se pun la prajit in putin ulei de masline (se lasa atat cat sa-si schimbe culoarea), se condimenteaza si se lasa putin la racit. Alaturi, in alta tigaie, se calesc in putin ulei ciupercile curatate si taiate in bucati mici impreuna cu ceapa si usturoiul verde curatate si taiate marunt, potrivite de sare si condimenteFicateii se amesteca cu ciupercile si verdeata calita, cu verdeata tocata fin, cu ouale crude.

Se condimenteaza si se sareaza dupa gust coasta de miel dupa ce am taiat un buzunar de-a lungul oaselor (cu un cutit bine ascutit), dar cu atentie sa nu ciupim pielea de deasupra si, bineinteles, marginea de jur imprejur a costitei, bagand in mijlocul umpluturii morcovul si ouale fierte. Completam cu umplutura apoi coasem buzunarul cu ata de bucatarie. Costita se unge cu ulei de masline, se ,,maseaza ” cu condimente de friptura de miel, in partea mai carnoasa (marginea unde se prinde cu ata) se infig cateva cuisoare, apoi se pune in tava ,se stropeste cu ulei de masline, cu paharul de vin alb si se da la rece cateva ore (3-4 ore). Daca ramane umplutura, cu ea se pot umple cateva ciuperci mari care se vor aseza pe langa coasta, in tava.
Se da la cuptor sa se rumenesca, udand din cand in cand costita cu zeama din tavita.
Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate tava, se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie pe lungul coastelor, in bucati potrivite. Se asaza pe platoul de servit, decorate dupa preferinta.
Pofta buna!

 

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Data articol: aprilie 23, 2024