Ultimele

Reteta pentru cel mai bun pilaf! Ce sa faci ca sa nu fie lipicios

Retetele tale » Reteta pentru cel mai bun pilaf! Ce sa faci ca sa nu fie lipicios
Pufos, gustos si hranitor, pilaful este unul dintre cele mai usoare mancaruri pe care le poti prepara. Fie ca il vei servi ca atare, fie pe post de garnitura, pilaful este o alegere potrivita si pentru perioadele in care te afli la dieta.
Pentru a-l prepara ai de urmat cativa pasi: intr-o cratita potrivita pui la incalzit uleiul. Atunci cand acesta s-a incalzit, pui la calit ceapa tocata marunt, iar cand aceasta incepe sa se prajeasca pui un varf de sare si amesteci, iar dupa cateva minute adaugi putina apa. Nu lasa ceapa sa se arda pe margini, pentru ca acest lucru va strica aspectul pilafului.

Acopera oala si lasa ceapa sa fiarba, adaugand din cand in cand putina apa. Cand ceapa este bine fiarta, pune orezul si cele patru cani de apa. Acopera-l si lasa-l sa fiarba, fara a amesteca in el decat atunci cand simti ca a mai scazut apa. Lasa apa sa scada si orezul sa se umfle bine, amestecand constant.

Potriveste-l de sare si piper si da-l deoparte. Se serveste cu putin patrunjel deasupra.

 

 

Ingredientele si cantitatile le gasesti pe KFETELE.RO.

Cuvinte cheie:
Data articol: septembrie 7, 2017