<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Rata & Gasca

piept de gasca

Piept de gâscă preparat ca la Tușnad

Rețeta Piept de gâscă preparat ca la Tușnad a fost creată la Tușnad, în secolul al XIX-lea, pe vremea când în stațiunea înființată la sugestia Împăratului Franz Josef obișnuia să vină „la băi” protipendada Imperiului Austro-Ungar. Ingrediente 1,5 kg de piept de gâscă, 150 ml ulei, tarhon, cimbrişor, piper, sare, paprika, usturoi, seminţe de chimion, o […]

detalii
rata cu varza - antenasatelor.ro

Ca la Hanul Ancutei: Piept de rata la cuptor

Va recomandam o reteta foarte indragita pe plaiurile razesilor, carnea de rata potrivindu-se cel mai bine cu o varza calita acrisoara. Reteta este culeasa de Simona Lazar de la Hanul Ancutei, judetul Neamt. Pentru inceput se pune carnea de rata intr-un bait obtinut din iaurt, mustar, sare, otet si usturoi. Se cresteaza carnea din loc […]

detalii

Piept de rata la cuptor

Iata o alta reteta trimisa de Daniela: Piept de rata la cuptor.   Ingrediente 1 piept de rata 1 lingurita de sare   Mod de preparare Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe partea cu carne, pe partea cu piele il crestam in forma […]

detalii

Piept de gasca cu sos de portocale

Abetina a trimis o reteta delicioasa de Piept de gasca cu sos de portocale.   Ingrediente -1 piept de gasca de tara (1kg.), -1 varf de cutit de sare, -1 varf de cutit de piper macinat, -1 bucatica mica de ghimbir, -2 portocale, -1 lamaie, -1 lingura de ulei, -1 lingurita de miere de albine, […]

detalii

Bors de varza cu carne de gasca

Abetina a trimis o reteta delicioasa de Bors de varza cu carne de gasca.   Ingrediente – o gasca de tara, -1 varza proaspata, -2-3 cepe, -2 morcovi, -2 radacini de patrunjel, -1 radacina pastarnac, -1 lingurita sare, -1 lingurita maggi secretul gustului cu gust de legume, -1 ardei gras rosu, -500 ml.bors de tara, […]

detalii
natinca

Rețete românești: Natinca sau gât de rață, de gâscă ori de curcă umplut

In România trăiesc nouăsprezece comunităţi etnice istorice – adică acelea aflate aici de sute de ani -, cărora li se alătură aromânii. În secolele de convieţuire, şi-au împrumutat reţetele, ca un semn de preţuire reciprocă a culturii culinare specifice. În satele din nordul Moldovei, în judeţele Suceava şi Botoşani, ucrainenii se numără printre etnicii care […]

detalii

Rata cu portocala

Popikaoana a participat la concursul nostru cu o reteta delicioasa de Rata cu portocala. Daca vrei sa castigi o friteuza Tefal, un blender Philips si un gratar electric Zelmer, participa si tu.   Ingrediente o rata, 2-3 portocale, sucul de la 4 portocale, ulei de masline.   Mod de preparare Se pune rata la frigider […]

detalii

Rata pe varza

Monica Marton a participat la concursul nostru cu o reteta delicioasa de Rata pe varza. Daca vrei sa castigi o friteuza Tefal, un blender Philips si un gratar electric Zelmer, participa si tu.   Ingrediente necesare pentru 4 porţii: · o raţă de 1 kg şi jumătate · 1 kg de varză acră · 2 […]

detalii

Friptura de gasca

Abetina a participat la concursul nostru cu o reteta delicioasa de Friptura de gasca. Daca vrei sa castigi o friteuza Tefal, un blender Philips si un gratar electric Zelmer, participa si tu.   Ingrediente -4 pulpe de gasca, -2 pipote, -2 inimioare , -1 lingurita de boia de ardei iute, -1 varf de cutit de […]

detalii

Gasca umpluta cu ciuperci

Anisoara67 a participat la concursul nostru cu o reteta delicioasa de Gasca umpluta cu ciuperci. Daca vrei sa castigi o friteuza Tefal, un blender Philips si un gratar electric Zelmer, participa si tu.   Ingrediente un boboc mare de gasca, 800 g ciuperci, o ceapa, o bucata costita afumata, 50 ml ulei, o rosie, o […]

detalii

Aripi de rata cu varza

Ingrediente

4 aripi de rata
2 verze potrivite
1 praz
1 morcov
4-5 fire ceapa verde
1 ardei gras(capia) rosu
1 ceasca de bulion(3-4 linguri)
1 lingurita de boia dulce

detalii

Sote de gasca

Ingrediente:carne de gasca – 500g, o jumatate de ardei rosu, 4 cepe, 3 linguri de bulion

detalii

Rulada din piept de gasca

Veronica22 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Rulada din piept de gasca . Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau […]

detalii

Rata pe varza

Avem nevoie de pieptul si copanele de la o rata, o varza murata, 1 morcov, 2 cepe, foi de dafin, sare, bulion, marar

detalii