<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Porc

tochitura moldoveneasca

Ce fac de mâncare azi? Incearcă o tochitură moldovenească

Reţeta aceasta este atât de populară pe plaiurile moldoveneşti, încât nu există gospodină care să nu ştie să o pregătească. Secretul este să se folosească şi ceva afumătură pentru un gust mai dichisit. Între ingrediente se află 500 g carne de porc, 250 g cârnaţi afumaţi, 250 g ficat de porc şi doi rinichi de […]

detalii

Te intrebi „ce mancare fac azi”? Noi iti propunem: Costite de porc umplute

Iata o noua reteta apetisanta trimisa de Anisoara67: Costite de porc umplute.   Ingrediente 6 bucati de coasta de porc, 6 bucati jambon feliat, 3-4 ciuperci Champignion, un ardei rosu, unul verde, o ceapa rosie, marar tocat fin, 200 g amestec de legume congelat, ulei, sare amestec de condimente (cimbrisor, busuioc, maghiran, oregano) piper, 200 […]

detalii

Tochitura de porc

Aici puteti urmari cum se pregateste tochitura in gospodaria noastra!   Ingrediente (pentru 2-3 portii) 500 gr pulpa de porc 200 gr carnati 3-4 linguri de bulion 3 fire de usturoi verde (puteti folosi si usturoi uscat) 1 pahar de vin sare, piper, cimbru, busuioc, boia dulce 2 linguri de ulei

detalii

Sarmalute cu mamaliguta

Ingrediente
-carne tocata amestec-1kg
-1 ceapa
-1 morcov
-300g orez
-sare

detalii
Chiftele ardelenesti cu sos si tarhon

Chiftele ardelenesti cu sos si tarhon

Un scurt popas la Miercurea Sibiului, intr-o toamna ardeleana, ne-a adus o imbunatatire serioasa a caietului de retete si taine gospodaresti. Tanti Maria si sora-sa, Floarea, mai batrana si mai invatata ca ea, ne initiara in lumea cea fantastica a mancarurilor aromate cu tarhon – ciorbe si sosuri… Acolo bucatele se fac gospodareste, ca omu’ […]

detalii

Tochitura

Iata o noua reteta trimisa de Adriana88: Tochitura.   Ingrediente pulpa de porc spata de porc carnat de casa sare piper boia de ardei ulei 1 pahar de vin

detalii
rulada de porc

Rulada din pulpa de porc

In satul bucovinean Poiana Stampei traia odata o femeie pe nume Floarea. Floricica ii spuneau pe cand era mai tanara, dar dupa ce trecusera anii peste ea i-au zis Floarea. Floarea Bucatareasa. Si asa i-a ramas numele si dupa ce n-a mai fost pe lume. De la ea a mai ramas si aceasta reteta – […]

detalii
pulpa de porc cu legume - reteteletale.ro - flickr_com

Pulpă de porc umplută cu legume

Iata o reteta delicioasa si aspectuoasa, numai buna pentru o masa de sarbatoare: Pulpă de porc umplută cu legume.   Ingrediente -1 kg pulpă de porc fără os -3 cepe -5 căţei de usturoi -1 pahar vin alb -1 cană apă -300 g ciuperci -1 morcov -1 ardei gras -1 lingură orez – 1 ou […]

detalii

Sarmale in foi de varza

Iata o delicioasa reteta de Sarmale in foi de varza, numai bune de pus pe Farfuria vesela.   Am pregatit si noi sarmale, reteta noastra proprie si probabil a multora dintre voi, desi exista o multime de variante ale acestui preparat, noua ne place sa le pregatim asa cum veti vedea in filmul de mai […]

detalii

Cartofi gratinati cu afumatura

Ingrediente

700 gr cartofi
300 ml smantana
3 oua
200 gr kaiser
50 gr unt
sare, piper
250 gr cascaval

detalii

Retete de Pasti: Drob de porc

INGREDIENTE
Maruntaie de porc – inimi , rinichi , un ficat mare, un plaman ,2 cepe uscate, 3 cepe verzi, 2 legaturi usturoi verde
7 oua crude
4 oua fierte
1 ou pentru uns deasupra
sare
piper
marar
patrunjel

detalii

Rulouri din pui jambonate

Ce ziceti de aceasta minunatatie de aperitiv: Rulouri de pui jambonate?     Ingrediente Un piept mare de pui, dezosat,100 g jambon crud si uscat, 400 g ciuperci Champignion, 2 ardei grasi rosii, o ceapa rosie, 100 g kaizer, 50 ml ulei de masline, marar si patrunjel verde, sare, piper, condimente pui, un ou, 10 […]

detalii
tocana botosani

Tocană „ca la Bot’șăni”

Simona Lazar ne aduce o noua reteta de pe plaiuri moldovene: Tocană „ca la Bot’șăni”.   Ingrediente carne macră de porc, untură (sau unt, sau untdelemn), arpagic, roșii, ardei, boia, sare, cimbru sămânță de mărar

detalii

Pulpa de porc la cuptor

Iata un preparat savuros:  Pulpa de porc la cuptor.     Ingrediente 1 kg pulpa porc 3 linguri mustar clasic 4 linguri ulei sare piper cimbru rozmarin 50 ml vin 2 pahare apa 3 rosii din conserva

detalii

Carne de porc la cuptor

Iata o reteta delicioasa pentru o masa in familie, la sfarsit de saptamana: Carne de porc la cuptor.   Ingrediente -500-600g carne porc (pulpa, taiata felii groase de un deget) – 200g pasta de tomate – o capatana de usturoi – o lingurita rasa de piper – o lingurita rasa de boia dulce – o […]

detalii