Ultimele

Plachie de crap

Retetele tale » Plachie de crap
Plachie de crap

Atunci cand o delicatesa culinara este preparata intai cu sufletul si apoi cu pricepere, rezultatul este unul unic. Iata o reteta de plachie de crap de la o prietena a site-ului nostru Brindusa Scheaua

 

Peste, peste, cat mai mult peste. Cam asta ar fi mottoul familiei mele. Si cum am fost zilele trecute la Braila, nu putem sa ne intoarcem cu mana goala. Una din „capturi” a fost un crap la vreo 2 kile direct din Dunare.
Si ce merge cel mai bine cu crapul? Plachia, of course!

 

Ingrediente Plachie de crap

Prin urmare, am taiat cam

  • 600 g ceapa (se poate si mai multa, dar eu m-am plictisit)
  • 5 capatani de usturoi (ale mele au fost de tara, deci nu prea mari)

Pe langa astea am mai pus

  • 3-4 linguri pasta de rosii (e bine si cu felii de rosii, dar la vremea asta n-am avut de unde) sau 1 cana suc de rosii
  • 3-4 foi de dafin
  • ceva boabe de piper
  •  3-4 linguri de ulei
  • sare, piper dupa gust (mai mult piper decat de obicei, ca sa aibe un gust mai bun)

Am taiat ceapa solzi si cateii de usturoi in doua, le-am pus in tava si deasupra am intins animalul in toata splendoarea lui. Am stropit cu ulei si am pus celelalte arome (fara rosii).
Totul a mers la cuptor cam 30 minute, la foc mare. Am scos tava, am pus rosiile si am mai lasat 20minute sa se caramelizeze ceapa. Cam asa a aratat scos din cuptor.

 

 

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Data articol: mai 5, 2022