Ultimele

Pilaf cu legume si pulpe de pui

Retetele tale » Pilaf cu legume si pulpe de pui
Pilaf cu legume si pulpe de pui

Iata o reteta delicioasa de pilaf cu legume si pulpe de pui.

 

Ingrediente Pilaf cu legume si pulpe de pui

–          2 cani de orez;

–          1 kg de pulpe de pui;

–          4 cepe;

–          3 morcovi;

–          2 ardei;

–          sare si piper dupa gust;

–          patrunjel.

 

Mod de preparare Pilaf cu legume si pulpe de pui

Se spala pulpele si se pun la fiert in circa 6 litri de apa. Dupa ce se inlatura spuma, se adauga in oala un morcov taiat in doua, o ceapa intreaga, cubuletele de Maggi si o lingura rasa de Delikat, apoi se lasa in continuare pe foc pana cand carnea si legumele sunt fierte.

In acelasi timp, se curata restul legumelor, ceapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoarea potrivita si ardeiul se taie cubulete.

Orezul se alege de impuritati si se spala in 3-4 ape.

Se aduna 2 legaturi de patrunjel, se spala si se toaca marunt.

Dupa ce fierb pulpele, se scot din supa si se lasa putin sa se scurga, apoi se prajesc in uleiul incins in prealabil. Cat timp se prajesc pulpele, se pune si ceapa tocata la calit, preferabil intr-o cratita de tuci. Dupa ce se rumeneste ceapa, se adauga si morcovul ras si ardeiul taiat bucatele si se lasa la calit, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Apoi, cand s-au calit toate legumele, se pune si orezul pentru cateva minute la calit, amestecand incontinuu. Aplicand regula “3 cani de apa la 1 cana de orez”, se adauga cate-o cana din supa in care au fiert pulpele, folosind aceeasi cana cu care am masurat orezul. La inceput se pun 3 cani de supa, ca sa cuprinda tot orezul si sa nu se lipeasca de fundul vasului, se amesteca, apoi, pe masura ce orezul cuprinde supa, se mai adauga cate o cana. Se pune sare si piper dupa gust (aproximativ o lingura de sare si o lingurita de piper). Se adauga supa pana cand orezul este aproape fiert. In acel moment se adauga patrunjelul tocat si pulpele prajite, se amesteca, apoi se acopera bine cu un capac si cateva fete de masa, pentru ca orezul sa se umfle si sa cuprinda toata supa.

Se serveste cald, eventual cu ciusca murata.

Va doresc “Pofta buna” !

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: ianuarie 16, 2023