Va recomandam o reteta pentru copii si nu numai. Intreaga familie va fi incantata de gustul savuros al acestei retete: File de ton rosu cu sos de patrunjel uscat si lamaie.

 

 

Ingrediente

4 fileuri de ton rosu, zeama de la o lamaie, ulei de masline, sare, 2 catei de usturoi, patrunjel uscat.

 

 

Mod de preparare

Se iau fileurile si se sareaza pe ambele parti, apoi se adauga si patrunjelul uscat. Se stropesc abundent cu ulei de masline si cu zeama de la o lamaie; in acest sos se adauga si cei doi catei de usturoi taiati pe din doua. Se lasa fileurile la frigider, in acest sos, o ora.

Se pune la incins o tigaie de teflon; cand s-a incins bine, se pun fileurile de ton (se poate turna peste ele si sosul in care au stat). Se tin maximum doua minute pe ambele parti. Daca sunt tinute prea mult, carnea se intareste si devine prea seaca. Se poate servi la masa cu salata verde si piure de cartofi.