<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Peste si fructe de mare

Creveti

Rekaalina ne-a trimis aceasta minunata reteta de creveti. Numai buna pentru mesele de sarbatoare sau de weekend. Ingrediente 500g creveti, zeama de portocala, 200g lamaie, 300g unt.     Mod de preparare Crevetii se pun la marinat in zeama de portocalasi sare timp de 2 ore. Se scot, se pun la prajit in unt topit. […]

detalii

Tarte cu peste

Ingrediente: 1 galbenus 250 gr faina 125 gr unt 2-3 linguri de apa un praf de sare

detalii

Crap la cuptor

Iata o noua reteta de la Mihagrigore: Crap la cuptor. Convinge-te si tu cat este de delicioasa, incercand-o!     Ingrediente 1 crap de 2 kg, 3 cepe taiate rondele, 5 catei de usturoi, 5 linguri de ulei de masline, 2 rosii, 2 lamai, o cana suc de rosii, un pahar de vin, sare, piper

detalii

Plachie de crap la cuptor

Ingrediente
* 1 kg crap rondele
*4 cepe mari
*5 rosii
*o lingura bulion
*un pic de ulei
*o foaie de dafin
*piper boabe
*partunjel proaspat

detalii
salaul preotesei minodora

Șalăul preotesei Minodora

Preuteasa parintelui Ignatie a fost dintotdeauna femeie vrednica. Tinea casa cu mana de fier, cuhnia, pe cei cinci prunci „daruiti de Domnul”, parohia intreaga si pe… „taica popa”. Unii spun ca pana si protopopul „se cam temea” de rigorile ei, cand venea in inspectie la parohie si coana Minodora il poftea la masa. Se temea, […]

detalii
dictatura gastronomica

Șalăul Duduiei (creat pentru Elena Lupescu)

O dată cu reeditarea „Dictaturii gastronomice” a lui Constantin Bacalbașa, cronicarul Bucureștilor de altădată intră tot mai mult în atenția publicului și ca autor de cărți de bucate. În „Dictatura gastronomică”, Bacalbașa, jurnalistul, face și mici, nevinovate trimiteri la situația politică a vremii… prin denumirile unor rețete. Astfel, va aminti de „regență”, profitând de faptul […]

detalii

Reţete pentru copii: File de cod cu cartofi dulci

Pentru a o prepara aveţi nevoie de:

– 1 bucată de cartof dulce

– ½ linguriţă de mustar (Dijon)

– 200 ml lapte

– 160 g file de cod (verificaţi-l de oase)

– 1 lingură de pătrunjel tocat fin

detalii
peste in foietaj

Păstrăv umplut cu nucă în foitaj

S-a întâmplat să ajung la Sâmbăta de Sus tocmai la ceasul când cea care avea să-mi fie gazdă curăța păstrăvii care urmau să ajungă în farfurie la masa de prânz. Iazul e la numai câţiva metri de uşa bucătăriei și n-aveam nici un dubiu că peștele e proaspăt prospăcior. Ce m-a intrigat a fost rețeta: […]

detalii

Crap cu legume la cuptor

Ingrediente:

1 crap, 4-5 cartofi, 2-3 morcovi, conopida, dovlecei.. ce legume mai aveti prin casa si va plac, 1 lingura pasta rosii, lamaie, sare piper, usturoi, cimbru

detalii
Șalăul în aspic

Șalăul în aspic al preotesei Minodora

Iata o reteta deliciosa culeasa de Simona Lazăr.   „Preuteasa” parintelui Ignatie a fost dintotdeauna femeie vrednică. Ținea casa cu mână de fier, cuhnia, pe cei cinci prunci „dăruiți de Domnul”, parohia întreagă și pe… „taica popa”. Unii spun că până și protopopul „se cam temea” de rigorile ei, când venea în inspecție la parohie […]

detalii
salau

Dictatura gastronomica: Salaul meu

Va prezentam o rețetă din volumul „Dictatura gastronomică. 1501 feluri de mâncări” de Constantinn Bacalbașa, ediție revăzută, adăugită și adnotată de Simona Lazăr, pentru Editura Cartex, 2009.   Curăță șalăul, crestează-l în mai multe locuri, tăvălește-l în făină, apoi așaza-l într-o tavă sau într-o cratiță și toarnă peste el zeamă de lămâie, sare piper si […]

detalii
gratar peste -sfatulparintilor.ro - pixabay_com - fish-772080_1920

File de salau la gratar

Ingrediente:

400g file salau

500g cartofi fierti

200g ciuperci

4 catei usturoi

1leg patrunjel

100 g smantana

2 linguri delikat

detalii
pastrav cu sos de migdale

Pastrav in sos de migdale

Va prezentam o reteta pretioasa, sofisticata, dar oricine merita un asa rasfat: Pastrav in sos de migdale.     Ingrediente 4 pastravi, o lingurita cu praf de mustar, 100 g unt, un pahar cu migdale, un pahar cu vin alb, 5 linguri cu zeama de lamaie, o lingurita marar, un pahar cu faina, piper, ulei.

detalii
paella cu fructe de mare - reteteletale.ro - flickr_com

Paella cu fructe de mare

Iata o delicioasa reteta exotica: Paella cu fructe de mare.     Ingrediente – 300 g orez – 200 g de salată de fructe de mare – 1 pahar de vin alb – 2 ardei graşi (unul verde şi unul roşu) – 1 ceapă tăiată solzişori – 4 linguri mazăre verde – piper după gust […]

detalii
pastrav

Pastravi manastiresti cu legume

Aflata demult la Manastirea Bistrita din Neamt, aceasta reteta de Pastravi manastiresti cu legume s-ar potrivi numai bine pentru zilelele de sarbatoare.     Ingrediente 3 pastravi, 200 g fasole verde (poate fi si din conserva), doua cepe, doi ardei grasi verzi, vin alb, untdelemn, sare, piper, cimbru.    

detalii