<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Peste si fructe de mare

Orez cu fructe de mare

 

Ingrediente:

un pachet de fructe de mare congelate

200 g orez

ardei gras

o ceapa

4 catei de usturoi

sare, piper,o foaie de dafin

ulei de masline

150 ml vin alb

pasta de tomate-200 g

detalii

Macrou cu legume la cuptor

Iubim pestele, de aceea se gaseste destul de des, de cateva ori pa saptamana, in meniul familiei mele. Fie ca este proaspat de la pescariile din piata, sau din congelatoarele supermarketurilor, pestele face parte din alimentatia noastra. Il gatim in fel si chip, dar astazi am ales sa fie alaturi de legume asa cum puteti […]

detalii

Salata de ton cu rosii si masline

Ingrediente:

3 rosii, o conserva de ton, 100 gr masline fara sambure, 150 gr boabe de porumb, ulei de masline, zeama de la o lamaie, sare.

detalii

Somon in sos tomat

Ingrediente:

8 felii somon,

50 g unt,

2 linguri ulei,

2 cepe rosii rase,

200 g pasta tomate,

1 catel usturoi,

detalii

RetetaVideo.ro: Pastrav cu bacon

Iata o reteta interesanta, cu o combinatie inedita: Pastrav cu bacon.   INGREDIENTE 4 pastravi de cate 200 g, curatati, spalati si stersi bine 24 felii subtiri de bacon 200 g de smantana 2 cuburi de unt (30 g) sare piper proaspat macinat o jumatate de lingurita cu boia dulce  

detalii

Peste cu sos

Ingrediente:
1 peste (macrou)
1 ceapa mica
1 morcov
1 ardei
100 ml sos rosii

detalii
stiuca umpluta - antena satelor

Reteta manastireasca: Stiuca umpluta

Va recomandam o reteta delicioasa, manastireasca, culeasa de la Manastirea „Sfanta Elena de la Mare”, Constanta.   Ingrediente o stiuca de marime potrivita, doi morcovi, doua cepe, doua oua, o legatura de patrunjel, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin, ulei.

detalii

Macrou en papillote

Ingrediente:

4 buc macrou
400 g Mexico Mix (orez, mazare, porumb, ardei gras rosu, morcov, ciuperci)
o lamaie
3 linguri ulei masline
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita cimbru
4 foi de dafin

detalii

Rulouri de peste

Ingrediente

6-8 fileuri de peste (fiecare ce prefera)
100 gr cascaval
1 ardei gras rosu
2 oua
faina
1 lamaie
sare, piper

detalii

Somon cu portocale si masline

Ingrediente:500g somon,2portocale,150g masline,patrunjel,sare,unt

detalii

Melcisori cu ton

Va prezentam o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. In plus este potrivita pentru o zi de post in care este dezlegare la peste.

detalii

Peste cu mamaliguta

 

Ingrediente:

400 g malai grisat
1 lingurita sare
1lingura ulei
2 cani cu apa

   si

8 bucati peste(caras, crap..) potrivit de mari
1 lingura sare
1 ceasca malai grisat
400 ml ulei pentru prajit
2 capatani usturoi

detalii

Retete de Revelion: Rulouri de stiuca cu legume in aspic

Va recomandam un aperitiv cu care veti face furori de Revelion: Rulouri de stiuca cu legume in aspic.   Ingrediente o stiuca de 1- 1,5 kg, 400 g mix de legume congelate, un praf de sare, un praf de piper 4-5 catei de usturoi, 150 ml ulei pentru prajit, 10 g gelatina  

detalii
pastrav Meuniere - reteteletale.ro - foter_com

Retete pentru Revelion: Pastrav la cuptor cu sos Meuniere si legume

Ingrediente :
2-3 pastravi (depinde de marimea pestelui)
1-2 legaturi de patrunjel
1 ceapa
1 Morcov (cine doreste)
1-2 rosii

detalii

Stiuca cu legume

Iata un preparat deosebit, numai bun pentru o masa de sarbatoare: Stiuca cu legume.     Ingrediente O stiuca de aprox.1 kg, 200 g amestec de legume(dupa preferinta), ulei de masline, o lingurita de amestec de condimente, o lingurita de legume deshidratate fara sare, un praf de sare.  

detalii