<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Peste si fructe de mare

Salata de ton cu rosii si masline

Ingrediente:

3 rosii, o conserva de ton, 100 gr masline fara sambure, 150 gr boabe de porumb, ulei de masline, zeama de la o lamaie, sare.

detalii

Somon in sos tomat

Ingrediente:

8 felii somon,

50 g unt,

2 linguri ulei,

2 cepe rosii rase,

200 g pasta tomate,

1 catel usturoi,

detalii

RetetaVideo.ro: Pastrav cu bacon

Iata o reteta interesanta, cu o combinatie inedita: Pastrav cu bacon.   INGREDIENTE 4 pastravi de cate 200 g, curatati, spalati si stersi bine 24 felii subtiri de bacon 200 g de smantana 2 cuburi de unt (30 g) sare piper proaspat macinat o jumatate de lingurita cu boia dulce  

detalii

Peste cu sos

Ingrediente:
1 peste (macrou)
1 ceapa mica
1 morcov
1 ardei
100 ml sos rosii

detalii
stiuca umpluta - antena satelor

Reteta manastireasca: Stiuca umpluta

Va recomandam o reteta delicioasa, manastireasca, culeasa de la Manastirea „Sfanta Elena de la Mare”, Constanta.   Ingrediente o stiuca de marime potrivita, doi morcovi, doua cepe, doua oua, o legatura de patrunjel, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin, ulei.

detalii

Macrou en papillote

Ingrediente:

4 buc macrou
400 g Mexico Mix (orez, mazare, porumb, ardei gras rosu, morcov, ciuperci)
o lamaie
3 linguri ulei masline
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita cimbru
4 foi de dafin

detalii

Rulouri de peste

Ingrediente

6-8 fileuri de peste (fiecare ce prefera)
100 gr cascaval
1 ardei gras rosu
2 oua
faina
1 lamaie
sare, piper

detalii

Somon cu portocale si masline

Ingrediente:500g somon,2portocale,150g masline,patrunjel,sare,unt

detalii

Melcisori cu ton

Va prezentam o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. In plus este potrivita pentru o zi de post in care este dezlegare la peste.

detalii

Peste cu mamaliguta

 

Ingrediente:

400 g malai grisat
1 lingurita sare
1lingura ulei
2 cani cu apa

   si

8 bucati peste(caras, crap..) potrivit de mari
1 lingura sare
1 ceasca malai grisat
400 ml ulei pentru prajit
2 capatani usturoi

detalii

Retete de Revelion: Rulouri de stiuca cu legume in aspic

Va recomandam un aperitiv cu care veti face furori de Revelion: Rulouri de stiuca cu legume in aspic.   Ingrediente o stiuca de 1- 1,5 kg, 400 g mix de legume congelate, un praf de sare, un praf de piper 4-5 catei de usturoi, 150 ml ulei pentru prajit, 10 g gelatina  

detalii
pastrav Meuniere - reteteletale.ro - foter_com

Retete pentru Revelion: Pastrav la cuptor cu sos Meuniere si legume

Ingrediente :
2-3 pastravi (depinde de marimea pestelui)
1-2 legaturi de patrunjel
1 ceapa
1 Morcov (cine doreste)
1-2 rosii

detalii

Stiuca cu legume

Iata un preparat deosebit, numai bun pentru o masa de sarbatoare: Stiuca cu legume.     Ingrediente O stiuca de aprox.1 kg, 200 g amestec de legume(dupa preferinta), ulei de masline, o lingurita de amestec de condimente, o lingurita de legume deshidratate fara sare, un praf de sare.  

detalii

Salata de ton cu naut

Oanapl10 a trimis la concursul nostru aceasta minunata reteta de Salata de ton cu naut.   Ingrediente 200g ton (din conserva) 400g naut (din conserva) 200g rosii cherry 1 ardei rosu 10 buchetele broccoli 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare

detalii

Chiftelute din somn

Anisoara67 a trimis la concursul nostru aceasta minunata reteta de Chiftelute din somn.   Ingrediente 1 kg carne de somn (partea de la coada si burta, o legatura mare de marar verde, 2 -3 oua, un praf de sare, piper, 6-7 catei de usturoi, 3-4 felii de paine veche, ulei pentru prajit   Mod de […]

detalii