<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Feluri cu carne

Paine de casa

19 februarie 2011, , Vizualizări:

500 gr faina

50 gr drojdie

1 lingurita zahar

1 ceasca mai mare de apa

sare

un pahar cu apa minerala

3 linguri de ulei

 

Se face o maia , adica un aluatel din o ceasca de apa calda, drojdia, o lingurita de sare si putina faina. Acesta se lasa la crescut cam 10 minute intr-un loc cald. Cand e gata , faina se pune intr-un bol, se adauga sare, se face o gaura la mijloc si se toarna maiaua.  Se amesteca cu o lingura, apoi se toarna apa putin cate putin si se framanta cu mana. La sfarsit si pune uleiul si se mai framanta putin. Se lasa cam o ora la crescut, intr-un loc cal, iar vasul trebuie acoperit cu un prosop. Se lasa pana isi dubleaza cantitatea, apoi se scoate din bol , se mai framanta 3 minute, i se da forma de paine, se pune in tava unsa cu ulei si se  mai lasa la crescut tot cam o ora. Se baga la cuptor, acesta trebuie incalzit inainte , se lasa primele  10 minute la foc mare, apoi se da la foc mic pentru cca 30 de minute, pana se rumeneste. Pofta buna!!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (3)

  1. claudia79 spune:

    ador piinea de casa

  2. asminasmin spune:

    buna reteta

  3. claudia79 spune:

    ADOR PIINEA DE CASA CALDA

Comenteaza