Ultimele

Feluri cu carne

Retetele tale » Feluri cu carne » Pagina 95

Ciorba de miel

1 kg carne de miel

1 ceapa

1 telina mica

1 pastranac mediu

3 morcovi medii

60 g orez

Sare dupa gust

4 l  apa

leustean verde

1 kg bors

2 oua pentru dres ciorba

28 aprilie 2011

Drob din miel

Ingrediente: maruntaiele unui miel (ficat, rinichi, inima, o bucata de carne de cca 400 g), prapurul mielului, 2 legaturi de marar verde, o legatura de patrunjel verde, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde,

14 aprilie 2011

Drob de miel

Ingrediente

Ficatul, plaminii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat), 150 g ceapa, 100 g franzela, 50-80 ml untdelemn, 100 ml smantana (se poate si fara)

13 aprilie 2011

Drob cu ciuperci

Deoarece noi nu mancam miel si totusi e un obicei ca pe masa de Paste sa fie si drob… eu il fac de ciuperci 🙂

Ingrediente:

12 aprilie 2011

Sarmalute

Fiindca am un "stoc mare" de foi de vita puse de asta toamna m-am gandit ca ar fi foarte bune niste sarmalute.

Iata ingredientele:

50 foi de vita (desarate in prealabil)

1 kg carne de vita tocata

o ceasca de orez

03 martie 2011

Sarmalute din carne de porc

Ingrediente :

1,5 kg varza acra

1 kg carne de porc tocata

100 gr. Orez

100 ml apa

2 cepe mari

boabe de piper

1 lingurita piper macinat

3 foi de dafin 

1 legatura de marar

2-3 linguri de ulei pentru calit ceapa

sare

bulion cateva linguri

cateva rosii decojite

ulei

 o cana de bors

18 februarie 2011

Sarmale in dovleac

Ingrediente:

500 de grame de carne de porc grasă

500 de grame de carne de vită

200 de grame de slăninuţă afumată (tăiată felii)

2 verze murate

2 linguri zdravene de untură de porc

1 cană de orez

3 cepe

08 decembrie 2010

Meniu de pranz

Meniu pentru 4 persoane

700g carne tocata vita + porc – 9 lei
100 g orez -1 leu
3 morcovi – 1 leu
2 ardei gras -1 leu
3 oua -1.5 leu
200 g faina – 0.5 lei
3 ceape – 0.5 lei
1 telina – 1 leu
1 capatana usturoi -1 leu
100 g de bulion -1 leu

08 noiembrie 2010

Retete de criza

Supă cu găluşte

Ingrediente: două carcase de pui (vor fi folosite doar pentru a da gust supei

05 noiembrie 2010