Ultimele

Musaca greceasca cu vinete, carne de vita si sos bechamel

Retetele tale » Musaca greceasca cu vinete, carne de vita si sos bechamel
Musaca greceasca cu vinete

Grecii sunt renumiti pentru bucataria lor traditionala deosebit de gustoasa si pentru savoarea preparatelor lor. Astazi va prezentam o reteta originala greceasca a celebrei lor Moussaka cu care dau gata turistii. Fotografia graieste de la sine cat de gustoasa poate fi. Si nu este deloc complicat de preparat.

Ingrediente pentru Musaca greceasca

4-5 vinete

½ kilogram de carne tocata de vita

2-3 rosii

1 ceasca de ulei de masline

2 cepe taiate fin

2 catei de usturoi

2 frunze de dafin

ulei pentru prajit

½ ceasca de parmezan ras

faina

3 cesti de sos bechamel

Cum se prepara sosul bechamel, varianta greceasca

Ingrediente pentru sosul bechamel grecesc: 1 ceasca faina, 2 cesti lapte, 1 ceasca ulei rafinat de floarea-soarelui, 2 oua, 1 ceasca de parmezan ras, sare, piper, nucsoara.

Puneti uleiul in vas. Turnati faina peste ulei si amestecati-le timp de 5 minute deasupra flacarii medii de aragaz. Adaugati laptele cald si bateti constant amestecul cu un tel. Separat bateti cele 2 oua, adaugati-le in amestecul de mai sus impreuna cu sarea, piperul si nucsoara (dupa gust) si lasati-le sa se prepare timp de 5 minute, amestecandu-le incontinuu.

La final, adaugati parmezanul ras. Daca sosul este prea gros, mai adaugati putin lapte ca sa il mai diluati.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: ianuarie 17, 2021