Retetele Tale Sfatul Parintilor
Sfat Gradinite

Miel

Retete de Pasti: Friptura de miel cu portocale

Iata o reteta deosebita pentru mesele de sarbatoare si nu numai: Friptura de miel cu portocale.     Ingrediente Friptura de miel cu portocale – 50 ml ulei de masline – 3 buc. portocale – 300 ml vin rosu – 1 lingura sare – 2 lingura miere de albine – 1 buc. pulpa de miel […]

detalii

Retete de Pasti: Coasta de miel umpluta cu ficatei si ciuperci

Ingrediente:
O parte coasta de miel, 500 g ficatei de pui, 500 g ciuperci proaspete, o legatura de ceapa verde, o legatura de usturoi verde, o legatura de marar

detalii
Pulpa de miel la cuptor

Retete de Pasti: Pulpa de miel la cuptor

Ingrediente:
1 pulpa de miel
300 mi de vin alb
condimente:
belsug de mirodenii picant – solaris
coriandru
oregano
rosmarin

detalii
Friptura de miel cu vin si menta

Retete de Pasti: Friptura de miel cu vin si menta

Ingrediente

1 kg pulpa miel cu os
250 ml vin alb
250 ml apa
3-4 catei usturoi
cimbru
menta
piper
sare

detalii
miel cu sos de iaurt

Retete de Pasti: Miel in sos de iaurt, ca la machidoni

Nu mai e mult pana la masa de Pasti, asa ca o reteta cu un preparat din miel este binevenita. Iata o reteta pe care Simona Lazar a cules-o din comunitatea aromana din Dobrogea: Miel in sos de iaurt, ca la machidoni.     Ingrediente Miel in sos de iaurt, ca la machidoni un kg […]

detalii

Reţete de Paşti: Drob de miel cu piept de pui

Ingrediente: 1 piept de pui, 1 inima si 1 ficat de miel, 7 oua, 2 legaturi ceapa verde, 2 legaturi marar, 2 linguri smantana, 1 colt de paine, piper, sare dupa gust, 1 gogosar in otet, cateva masline si frunzulite de patrunjel verde.

detalii

Retete de Pasti: Frigarui marinate de miel

Iata o reteta de Pasti foarte speciala: frigarui marinate de miel. Nu sunt greu de preparat si sunt delicioase.

detalii

Retete de Pasti: Friptura de miel in folie de aluminiu

Iata o delicioasa friptura de miel in folie de aluminiu, numai buna pentru mesele festive si nu numai.     Ingrediente Retete de Pasti: Friptura de miel in folie de aluminiu 4 bucati carne cu os de miel (partea de sub pulpele mielului), 3-4 catei de usturoi, ulei de masline, sare, amestec de condimente (cimbrisor, […]

detalii

Retete de Pasti: Ciorba de miel la bostan

Va recomandam o reteta apetisanta: Ciorba de miel la bostan.   Ingrediente Retete de Pasti: Ciorba de miel la bostan -1 bostan potrivit -50 g orez -3 morcovi potriviti -1 lingura delikat -sare dupa gust -3 linguri de apa – crengute de leustean verde -1 kg carne de miel -1 ceapa -100 g telina -1 […]

detalii
friptura-de-miel-reteteletale.ro-foter_com

Retete de Pasti: Friptura de miel la cuptor

Ingrediente

Carne de miel, piper, boia dulce de ardei, untdelemn sau untura de porc, sare, 3-4 catei de usturoi, cartofi, salata verde, ceapa.

detalii

Retete de Pasti: Drob de miel

Ingrediente: organele de la un miel, 5-7 fire de ceapa verde, 4 fire de usturoi verde, 3-4 oua, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura marar, 1 prapure sau pesmet, sare si piper, 2-3 oua fierte, tari (optional).

detalii

Friptura de oaie

Pentru o zi deosebita, o reteta deosebita: Friptura de oaie.   Ingrediente Friptura de oaie -o carcasa de oaie (27 kg.), -6 cepe mari, -4 capatane de usturoi, -1 plic praf de usturoi, -1 plic condimente de miel, -1 lingura boia de ardei iute, -1 lingura boia de ardei dulce, -2 linguri sare, – 1 […]

detalii
Cautăm azi vechile retete romanesti in cărțile de bucate apărute cu un veac și mai bine în urmă.

Spată de miel umplută

Cautăm azi vechile retete romanesti in cărțile de bucate apărute cu un veac și mai bine în urmă. Nu degeaba îi va fi zicând cărţii aceleia de acum un veac şi-o clipă aşa: Regina bucătăriei. Că şi reţetele din ea, chit că-s neaoşe, româneşti – ţărăneşti sau de la mahala – te fac să te […]

detalii

Rețete românești: Miel la groapă, copt în blana lui

In Oltenia vechilor retete romanesti deprindem a gati, in zi de post, bucate de facut in zilele de dulce. In „Tara Prazului” si-a sosurilor intens condimentate, de-ti iau gura si pantecele foc, bag lingura de lemn prin strachinile cele frumos smaltuite si va-mbii la bucate oltenesti. Si dupa ce le-om cerca pe toate, ne-om pune dimpreuna […]

detalii

Retete de Pasti: Pulpa de miel la cuptor

Ingrediente: pulpa de miel, pentru bait(sare, apa, foi de dafin, oregano, usturoi, ceapa, otet, vin, ulei, piper boabe)

detalii