Ultimele

Iepure marinat cu masline

Retetele tale » Iepure marinat cu masline
Iepure marinat cu masline

Cum se prepara delicios carnea de iepure? Anisoara67 ne ofera o reteta de Iepure marinat cu masline.

Ingrediente Iepure marinat cu masline

carcasa de iepure (cca.1-1,5 kg), 200 ml suc de rosii cu pulpa, amestec de condimente (coriandru, busuioc, maghiran, piper, oregano, dafin), sare, 2 foi de dafin, 2-3 catei de usturoi, 200 g masline negre fara samburi, 100 ml vin alb demidulce, 50 ml ulei de masline
marinata: 200 ml vin alb, coaja rasa de la o lamaie si o portocala, 5-6 boabe de piper, un praf de amestec de condimente, 2-3 foi de dafin, un praf de piper alb

Mod de preparare Iepure marinat cu masline

1. Se portioneaza carnea de iepure, se spala in apa rece apoi se asaza intr-o craticioara, turnand marinata (se amesteca toate ingredientele) deasupra si se da cateva ore la rece (ideal ar fi de seara pana dimineata).
2. Se scoate carnea de la marinat si se aseaza intr-o tavita, apoi se stropeste cu ulei de masline, un praf de piper alb, usturoiul feliat, un praf de sare, se toarna marinata strecurata si se da la cuptor sa se rumeneasca usor. Se intoarce carnea cu o furculita ,apoi se stropeste cu vin si se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se toarna deasupra sucul de rosii, 2 foi de dafin si maslinele si se mai da la cuptor inca 15 min.

Se serveste friptura calda, cu sos aromat de rosii  si cu o garnitura de cartofi sau simpla ,cu un pahar de vin.

Pofta buna!

Incearca si aceasta retteta video

Data articol: martie 31, 2022