<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Feluri cu carne, Porc

Friptura de porc la cuptor

02 decembrie 2011, , Vizualizări:

Ingrediente:
1 kg pulpă de porc
zeamă de la o lămâie
zeamă de la o portocală
câteva linguri sos de soia
câteva linguri vin alb
busuioc
sare
piper proaspăt măcinat cu câteva cuişoare
6-8 cartofi

 

Mod de preparare:
Carnea se spală, se porţionează, se şterge de apă cu prosoape de hârtie absorbante.
Se aşează într-un vas cu capac şi se pune la fezandat după ce a fost sărată şi piperată, cu zeama de lămâie, zeama de portocală, sosul de soia, vinul şi busuiocul. Se lasă vasul acoperit la frigider 5-6 ore.
După ce s-a fezandat, se aşează într-o tavă de aragaz care a fost bine unsă cu ulei, bucăţile de carne, în jurul lor se pun cartofii taiaţi felii mari, se toarnă peste ele baiţul în care au stat la fezandat, se mai stropesc cu un pic de apă şi vin şi se dau la cuptor pentru aproape două ore, până se rumeneşte carnea frumos. Din când în când se stropesc cu sosul din tavă.

 

Alte mii de retete sanatoase si gustoase gasiti aici, pe Sfatulparintilor.ro, sosite de la membrii comunitatii noastre.

 

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (2)

  1. claudia79 spune:

    felicitarii foarte frumos ai decorat farfuria

  2. claudia79 spune:

    intresanta reteta am auzit ca se face si cu mere

Comenteaza