Ultimele

Escalop de porc

Retetele tale » Escalop de porc
Escalop de porc

Eu imi dau gata jumatatea cu o reteta delicioasa de escalop de porc!

Incercati-o si voi!

 

Ingrediente Escalop de porc

pentru 8 portii:

  • 1 kg muschi / pulpa de porc;
  • 400 g ciuperci proaspete;
  • 250 g masline feliate;
  • 300 g muschiulet de porc afumat;
  • 1 l suc de rosii (sau rosii in bulion);
  • sare;
  • piper negru macinat;
  • cimbru;
  • busuioc;
  • 2-3 frunze de dafin;
  • 1 lingura zahar;
  • 100 ml vin rosu.

 

Mod de preparare Escalop de porc

Se taie muschiul / pulpa de porc felii, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se incinge uleiul, se da carnea prin faina si se pune la prajit.

Ciupercile proaspete se spala, se pun la fiert circa 5-8 minute intr-un vas cu apa care a dat deja in clocot, apoi se taie bucati. (Preferabil ar fi sa nu se curete ciupercile de coaja, cele de pe piata fiind deja curatate.)

Intr-o alta cratita se pune ulei de masline la incins si se calesc putin ciupercile. Apoi se pun la calit si muschiuletul afumat taiat fideluta si maslinele feliate.

Dupa ce se rumenesc toate, se toarna peste ele sucul de rosii, se adauga carnea si se lasa sa fiarba. Apoi se adauga 500 ml apa, se lasa la fiert si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si busuioc. Tot acum se pun si foile de dafin si o lingura mare (de masa) de zahar.

Dupa ce da in clocot se mai lasa la fiert aproximativ 15-20 minute dupa care se adauga vinul si se mai lasa 10 minute pe foc.

Mancarea este gata!

Se poate servi ca atare cu paine / mamaliguta, sau cu garnitura de cartofi natur, piure de cartofi sau paste fainoase (spaghete sau macaroane), in functie de preferintele fiecaruia. Noi am ales combinatia escalop cu spaghete si ne-a placut foarte mult!

Va doresc POFTA BUNA!

PS: Si nu uitati: Cel mai important ingredient pentru orice fel de mancare este sa pui SUFLET!

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Cuvinte cheie:
Data articol: iunie 22, 2022