Ultimele

Ce fac de mancare azi: Dovlecei umpluti cu carne si verdeata. Urmareste reteta video!

Retetele tale » Ce fac de mancare azi: Dovlecei umpluti cu carne si verdeata. Urmareste reteta video!
Dovlecei umpluti cu carne si verdeata

Am pregatit astazi dovlecei umpluti cu carne si verdeata, un preparat de vara, gustos si aratos!

 

Ingrediente Dovlecei umpluti cu carne si verdeata


5-6 dovlecei
500 gr carne tocata amestec (porc si vita)
3 linguri de orez
250 ml suc de rosii
patrunjel si marar, tocat marunt
2 cepe verzi, de marime medie, tocate marunt
2 morcovi dati pe razatoarea mica
2 linguri de faina
crengute de cimbru si tarhon proaspat
2-3 linguri ulei
sare si piper, dupa gust

 

 

Mod de preparare Dovlecei umpluti cu carne si verdeata

 

– dovleceii ii spalam, le taiem capetele, daca sunt prea lungi ii taiem pe jumatate si ii scobim cu lingurita
– amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul, 5-6 linguri de sos de rosii, marar si patrunjel, sare si piper
– scobim cu o lingurita dovleceii, le indepartam centrul/miezul, formam niste paharute
– cu amestecul pregatit umplem dovleceii
– amestecam faina cu sosul de rosii ramas
– intr-un vas termorezistent punem 2-3 linguri de ulei, asezam dovleceii si adaugam sosul de rosii peste acestia
– completam cu apa, aproape sa acopere dovleceii
– asezam crengutele de cimbru si tarhon printre dovlecei
– punem tava in cuptor 45-50 min, pana cand carnea si orezul s-au fiert, iar dovleceii s-au rumenit.
– dupa ce scoatem tava din cuptor, garnisim cu patrunjel si marar taiat marunt,

Va asteptam pe site-ul FarfuriaVesela.ro pentru alte retete delicioase!

Urmariti reteta video chiar aici!

Data articol: aprilie 7, 2021