Ultimele

Dovlecei umpluti

Retetele tale » Dovlecei umpluti
Dovlecei umpluti

Iata o noua reteta trimisa de Ankamario: Dovlecei umpluti.

 

Ingrediente Dovlecei umpluti


5 dovlecei, 450 gr carne tocata, 50 gr orez cu bobul rotund, 1 ceapa mare, 6 linguri suc de rosii, 1 lingura pasta de ardei, 1/2 legatura patrungel verde, 1/2 legatura marar, 4 rosii, 200 gr telemea Hochland, 80 ml ulei de masline, sare, piper, boia.

 

Mod de preparare Dovlecei umpluti

Orezul se pune la fiert si se lasa 9 minute dupa care se scurge de apa si se lasa la racit. In 2 linguri de ulei se caleste ceapa, apoi se adauga carnea tocata. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga verdeturile tocate marunt, orezul, boiaua, sarea si piperul dupa gust. In cele din urma se adauga sucul de rosii si pasta de ardei.
Dovleceii se spala, se taie pe lung si se scobesc de seminte si de o parte din miez facandu-le sa semene cu niste barcute. Acestia se umple cu amestecul facut mai devreme.
Se ia o tava de marime medie si se unge cu ulei. Cele 4 rosii se spala si se taie rondele si se asaza pe fundul tavii. Rosiile se stropesc cu putin ulei de masline, apoi peste ele se asaza dovleceii gata umpluti. Peste tava se asaza o folie de aluminiu si se introduc in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 50 de minute. Dupa acest timp se inlatura folia de aluminiu si peste dovleceii umpluti se presara cele 200 gr de telemea Hochland si se mai da la cuptor pana ce se rumenesc putin!

 

Va doresc pofta buna! Sunt un deliciu ce merita savurat alaturi de un pahar de vin rece!

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 18, 2024