Curcan

Ce fac de mancare azi: Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan

02 septembrie 2017, , Vizualizări:

Iata un preparat delicios: Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan, de la Anisoara67.

 

 

Ingrediente

10 arderi grasi, 10 rosii mari si tari, 3 rosii pentru capace la ardei, 1,5 kg carne tocata de curcan, o cescuta de orez, o ceapa, 2 oua, o legatura mare de marar si patrunjel, sare, piper, o lingura de legume deshidratate fara sare, ulei de masline

 

Mod de preparare

Se spala ardeii si rosiile apoi la ardei li se indeparteaza codita cu samburi printr-un capac mic facut cu un cutitas, rosiile se taie in partea de sus un capac fara a se desprinde de rosie apoi se curata de miez cu o lingurita.

Se framanta bine carnea tocata cu ceapa taiata fin, cu verdeata tocata, cu cescuta de orez, cu lingura de legume deshidratate, cu ouale, se sareaza si pipereaza dupa gust. Cu aceasta compozitie se umple fiecare ardei si rosie in parte.

Intr-o cratita mai larga si mai inalta se asaza primul stratul de ardei umpluti carora le-am facut la fiecare capac din rosii, apoi deasupra se asaza un strat de rosii, asezate cu capacele in jos. Se toaca tot miezul scos din rosii cu un cutit, se toarna deasupra, se compleaza cu apa, se mai adauga o lingurita de sarei ulei de masline apoi se acopera oala si se pun la fiert. De la primul clocot se da focul incet si se lasa sa fiarba domol 45 de minute. Se servesc calzi presarati cu verdeata sau cu smantana.

Pofta buna!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza