<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Feluri cu carne, Pui

Coltunasi cu pui din Republica Moldova

19 noiembrie 2014, , Vizualizări:

Coltunasii se numescpelimeni” in Republica Moldova si sunt o specialitate locala foarte gustoasa. Noi v-o recomandam cu drag pentru a o pregati pentru cei dragi. Pofta buna!

 

 

Ingrediente

aluat de taitei; piept de pui, 2 cepe, sare, piper, smantana, otet

 

 

Mod de preparare

Se face un aluat de taitei obisnuit; separat dam la masina pieptul de pui si tocam cat mai fin cepele; condimentam cu sare, piper.

Compozitia astfel obtinuta o lasam la rece 15 minute sa „se imprieteneascaaromele si ceapa se se inmoaie.

Formam pelimeni cu forma speciala sau decupand cercuri, in foaia de aluat si le umplem cu cate 1 lingurita din compozitie; acoperim cu alt cerc din aluat.

Se fierb in apa sarata, clocotita 8 minute, pana se ridica la suprafata; se servesc fierbinti avand alaturi un castron cu smantana (si dupa gust, unul cu otet de mere sau de vin – optional!)

Se pot face si cu alte feluri de carne: de porc, de vita , mixta sau alta carne.

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (3)

  1. claudia79 spune:

    super reteta felicitarii

  2. asminasmin spune:

    buna reteta

  3. silviam spune:

    cred ca cel mai bine le ies moldovencelor. ele sunt specialiste!

Comenteaza