Retetele Tale Sfatul Parintilor
Sfat Gradinite

Feluri cu carne, Pui

Ciulama de pui cu ciuperci

07 ianuarie 2018, , Vizualizări:
Ciulama de pui cu ciuperci

Iata o delicioasa reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

 

Ingredinte Ciulama de pui cu ciuperci

-1 pui sau 1 kg carne de pui,
-1 morcov,
-1 pastarnac,
-1 ceapa,
-1 telina,
-1 radacina de patrunjel,
-1 cutie ciuperci sau 500 gr ciuperci proaspete,
-200 ml smantana pentru gatit,
-200 ml lapte dulce,
-3 linguri faina,
-100 gr unt,
-sare, piper.

 

 

Mod de preparare Ciulama de pui cu ciuperci
Spalam puiul si il portionam sau, daca avem carne de pui deja portionata, o spalam bine. Punem carnea la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba adunam ori de cate ori este nevoie spuma care se formeaza. Adaugam legumele taiate mai mari si lasam sa fiarba. Cand s-a fiert carnea, se scoate si se da deoparte. Legumele se pot folosi la salate sau alte preparate. Separat punem untul la topit, adaugam faina si mestecam bine sa nu se arda. Subtiem cu lapte si amestecam cu un tel sa nu se formeze cocoloase, apoi adaugam si smantana. Punem in sos ciupercile si carnea de pui. Mai lasam sa dea cateva clocote. Potrivim gustul de sare si piper. Servim ciulamaua calda cu mamaliguta.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comenteaza