Ultimele

Ciorba de salata cu afumatura

Retetele tale » Ciorba de salata cu afumatura
Ciorba de salata cu afumatura

Va ademenesc cu o ciorba de salata verde  in aceste zile frumose de primavara, este cu adevarat delicioasa si totodata satioasa. Va indemn sa o incercati pentru ca nu veti regreta.

 

 

Ingrediente Ciorba de salata cu afumatura

300g kaiser (sau orice afumatura preferati)

5 linguri ulei

3 salate verzi

2 morcovi

1 ceapa

5 legaturi ceapa verde

1 legatura de marar

4 oua

150ml lapte

400g smantana

300g iaurt

2 cani de bors din tarate

1 lingura de bors magic

 

 

 

Mod de pregatire Ciorba de salata cu afumatura

Spalam salata foarte bine din mai multe ape si o taiem fasii mai mari. Zarzavatul curat si spalat il dam pe razatoarea mare (eu le-am tocat cu ajutorul robotului). Ceapa verde o tocam marunt la fel si mararul. Kaiserul il taiem in fasii mici. Intr-o oala de 6 litri, punem uleiul la incins, adaugam ceapa, si zarzavatul. Amestecam si lasam cam 5 minute la calit, apoi adaugam aproximativ 3 litri de apa si lasam sa fiarba. Cand apa cu zarzavatul colocotesc, vom adauga salata si lasam sa fiarba. Spargem ouale, intrun bol si le batem bine, dupa le amestecam cu laptele, iaurtul si smantana. Intr-o tigaie prajim bucatile de kaiser, pana devin putin rumenite apoi le adaugam in oala cu legumele. In bolul cu ouale, smantana si iaurtul bine amestecate, adaugam cu polonicul zeama din ciorba pentru a se ajunge la temperatura din oala si apoi toata compozitia se toarna in oala cu ciorba. Se sareasa dupa gust si se lasa la fiert inca 15 minute. Apoi  spre final se adauga cele 2 cani de bors din tarate si lingura de bors magic si se lasa sa dea in clocot inca odata. La final se adauga si mararul fin tocat.

Aceasta e ciorbita pregatita de mine. Mentionez ca puteti pune si usturoi proaspat, noi nu il preferam. Totodata in loc de bors puteti folosi zeama de la lamaie.

Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Data articol: mai 5, 2022