<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Ciorbe, supe, borsuri

Supa crema de dovlecei

Iata o delicioasa reteta de Supa crema de dovlecei, de la Elenita.   Ingrediente 3 buc dovlecei 1 buc ceapa 2 buc cartofi 1 buc telina 1,5 l supa sare piper 2 linguri de smantana cateva suvite de baicon ulei

detalii
supa-crema-de-morcovi-798x1024

Supă cremă de morcovi

Supa cremă de morcovi era supa mea preferată atunci când eram copil. Din când în când îmi aduc aminte de ea și o fac și eu pentru copiii mei care pur și simplu o adoră!   Ingrediente 1 kg morcovi 2-3 cartofi 50 g unt 100 g smântână un praf nucșoară sare pătrunjel 1. Morcovii […]

detalii
supa crema de legume - reteteletale.ro - foter_com

Supa crema cu legume si pui

Ingrediente:

 

2  morcovi mari

1 ceapa

1 buc telina

1 buc pastarnac

2 rosii

o bucata piept pui

detalii

Ciorba de burta

Camitza a trimis o reteta delicioasa de Ciorba de burta.   Ingrediente Pentru o oala de 4 litri: 2 pachete de burta congelata, prefiarta un rasol de porc 1 ceapa 2 morcovi (pastram unul pentru calit) 1 pastarnac 1 ardei gras sare 2 linguri ulei 4-5 linguri otet 2 capatani usturoi 3 galbenuse 6 linguri […]

detalii
ciorba perisoare - reteteletale.ro - foter_com

Ciorba de perisoare

Ingrediente:carne tocata din piept de pui-500g,morcov-3buc de marime medie,ceapa-1buc,ardei rosu-1/2,ardei verde-1/2,patrunjel,bulion-2lg,orez-2canite,rosie-1buc,1 ou,leustean,sare,bors dupa gust.

detalii

Bors de varza cu carne de gasca

Abetina a trimis o reteta delicioasa de Bors de varza cu carne de gasca.   Ingrediente – o gasca de tara, -1 varza proaspata, -2-3 cepe, -2 morcovi, -2 radacini de patrunjel, -1 radacina pastarnac, -1 lingurita sare, -1 lingurita maggi secretul gustului cu gust de legume, -1 ardei gras rosu, -500 ml.bors de tara, […]

detalii

Ciorbita de purcel

Iata o reteta delicioasa: Ciorbita de purcel.   INGREDIENTE -500 gr carne de purcel -1 ceapa -2 rosii -2 morcovi -1 telina -1 pastarnac -2-3 linguri bulion -leustean verde -bors dupa gust

detalii

Ciorba de perisoare

Va recomandam o ciorbita pe placul tuturor: Ciorba de perisoare.   INGREDIENTE PERISOARE: -500 gr carne tocata -1 ceapa -2 linguri orez -1 ou -un praf de sare -leustean verde tocat marunt   CIORBITA: -1 morcov -1 pastarnac -1/2 telina -1 ceapa -3 linguri bulion -zeama de varza sau bors -leustean verde -1 ou -smantana […]

detalii
supa usturoi

Supa din 52 de catei de usturoi – cel mai bun tratament natural pentru zeci de boli!

Usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta si iti mentine sanatatea la cote maxime. Lupta cu inflamatiile, raceala, infectiile si intareste imunitatea. Aceasta supa din 52 de catei de usturoi incorporeaza toate beneficiile pe care acesta le are asupra sanatatii.   Mod de preparare Preincalzeste cuptorul. Pune primii 26 de catei […]

detalii

Ciorba cu perisoare de peste

Ingrediente:

200 g peste fara oase * macrou

1 oua

2 catei de usturoi

2 linguri de orez pentru perisoare ……

detalii
Borș cu sfeclă roșie

Borș „holtei” cu sfeclă roșie

Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit „holtei”, adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu pâine şi mămăligă. Borşul acesta nu este doar gustos, ci are şi un efect terapeutic, curăţind organismul […]

detalii

Ciorbita de perisoare de pui cu mazare

Ingrediente
500 mazare uscat
500 carne tocata de pui
1 ou
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei gras rosu

detalii
ciorba radauteana - retetele tale.ro - foter_com

Ciorba radauteana

1-2 bucati piept pui,
2 morcovi,
1-2 ceapa,
1 radacina de patrunjel,
1 telina mica,
200 g smantana,
2 oua,
3-4 catei usturoi,
1 legatura patrunjel,
sare,
otet sau lamaie pentru acrit,

detalii
supa de taitei

Supă de găină cu tăiţei de casă, ca la Rimetea

Inainte de a se numi Rimetea, satul a purtat alte trei nume, care amintesc de cele trei etnii ce sunt legate de istoria lui. Trascau i s-a spus imediat dupa Marea Unire, facandu-se referire la Muntii Trascaului, ce se afla in apropiere. Aceeaşi referinta o are şi numele unguresc: Torocko. In germana, i s-a spus […]

detalii
supa cu lapte si verdeturi

Supă cu lapte și verdețuri

Iata o reteta interesanta propusa de site-ul AntenaSatelor.ro: Supă cu lapte și verdețuri. Ingrediente – plante verzi – spanac, leurdă, păpădie, urzici, salată verde, ceapă verde, leuștean, pătrunjel – – legume și rădăcinoase – ceapă, morcov, cartof (facultativ) – unt, lapte bătut, lapte covăsit sau smântână (pentru dres).  

detalii