<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Ciorbe, supe, borsuri

Supa crema bicolora

Ingrediente
3-4 morcovi, 3-4 cartofi potriviti, 1ceapa potrivita, o radacina mica telina, un praf de sare

detalii

Retete de Pasti: Ciorba de miel la bostan

Va recomandam o reteta apetisanta: Ciorba de miel la bostan.   Ingrediente -1 bostan potrivit -50 g orez -3 morcovi potriviti -1 lingura delikat -sare dupa gust -3 linguri de apa – crengute de leustean verde -1 kg carne de miel -1 ceapa -100 g telina -1 pastarnac

detalii

Retete de Pasti: Ciorba de miel

Iata o reteta apetisanta de ciorba de miel.   Ingrediente Cap şi măruntaie de miel, intestine de miel, morcov şi pătrunjel, o ceapă de mărime mijlocie, o lingură orez, borş, zeamă sau sare de lămâie sau oţet, un gălbenuş, 100 ml smântână sau iaurt, sare, tarhon, leuştean.  

detalii
ciorba miel - violeta postolache

Retete de Pasti: Ciorba de miel cu taitei

Ingrediente

2 kg oase si coasta miel
1 morcov
1 telina
1 pastarnac
1 leg ceapa verde
1 legatura leustean verde
1 l bors
2 linguri bulion
2 oua

detalii

Supa de porumbei

Iata o supa delicioasa: Supa de porumbei. Ingrediente (pentru 2 portii) un porumbel tanar de 250-300 g + maruntaie (eu am avut maruntaie de la 3 porumbei), 2 cuiburi de taitei cu ou Baneasa un morcov, o radacina patrunjel, 2 cartofi, 2 catei de usturoi, o ceapa,un ardei rosu, o lingurita de legume deshidratate fara […]

detalii
supa de naut

Supă de nohot

Ne-am obișnuit să asociem năutul cu gastronomiile Orientului. Era însă o vreme în care acesta – ca și alte leguminoase uiate ori alungate de prin bucătăriile noastre – se găseau în orice gospodărie de om bun, fie la sat, fie în mahala. Mărturie ne stau și rețetele din „coprinsul” întâielor noastre cărți de bucate. În […]

detalii

Ciorba de loboda

Iata o reteta de sezon, savuroasa si usor de preparat: Ciorba de loboda.   Ingrediente 10 legaturi de loboda rosie 2 cepe 2 morcovi 1 ardei 1/2 telina leustean patrunjel marar sare piper 1 lamaie omleta 3 oua sare marar ulei

detalii
bors-de-cartofi

Borș de cartofi

Pentru o zi de post, iata o reteta de bors de cartofi.   Ingrediente 600 g cartofi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, o țelină (rădăcină și frunze), două legături de pătrunjel, o legătură de leuștean, sare, piper, un litru de borș; facultativ: 3 linguri de untdelemn.

detalii

Ciorba din carne de pui

Iata o delicioasa reteta de ciorba din carne de pui, dreasa cu ou si smantana.   Ingrediente 5 pulpe de pui, 2 linguri maggi secretul gustului intensavor cu gust de gaina, 1 plic de bors maggi, 1 ceapa, un ardei gras rosu, 2 morcovi, 5 cartofi, 4 oua, o legatura de patrunjel verde, 600 gr.smantana. […]

detalii

Supa de gaina cu galuste

Ideala pentru mari si mici, supa este foarte sanatoasa. Iata o reteta delicioasa de supa de gaina cu galuste.   Ingrediente 1 gaina de casa 2 morcovi 1/2 patrunjel radacina 1 bucata pastarnac 1 telina 1 foaie de dafin 1 gulie 1 ceapa piper sare patrunjel verde Galuste 2 oua 12 linguri de gris 1 […]

detalii
zeama de oua

Zamă cu ouă „românești”

Rămânând în zodia zemurilor românești, pe care le numim, după influență și tipic, când ciorbă, când borș, când supă ori chiar zamă-zamă, ne strecurăm și astăzi în bucătărie, ca să privim peste umărul unei gospodine și să-nvățăm a găti de la ea. În Ardealul aromat cu frunze de tarhon, aflat-am cum se pregătește zama cu […]

detalii

Supa crema de cartofi

Iata o reteta delicioasa de Supa crema de cartofi.   Ingrediente 4 cartofi potriviti 1 morcov 1 ceapa 1 foaie de dafin 1 pastarnac unt sare piper 2 linguri cu iaurt costita afumata

detalii

Supa a la grec de oua

Iata o delicioasa reteta de  Supa a la grec de oua.   INGREDIENTE 3 l supa de carne (de pui am pus eu) 6 oua 70 g orez 1/2 foaie dafin 5-6 boabe piper negru 1 galbenus 100 ml smantana zeama de la o lamaie tarhon sare  

detalii
ciorbita de vacuta

Rețete românești: Borș țărănesc de văcuță

Eu zic să începem cu o mâncare aflată în fruntea listei de bucate pentru masa de prânz. Cu ce adică? Cu un borș. Pentru că bunicii noștri, țărani cu palmele asprite de muncă,  mai rar se înghesuiau la antreuri – meze, cum se spune prin Balcani. Pentru ei, borșul a fost întotdeauna sfânt. Un borș […]

detalii

Ciorba de legume

Iata o reteta simpla si delicioasa: ciorba de legume.   Ingrediente 2cepe, 3 cartofi, 2 ardei, 1 telina, 1 pastarnac, 1 morcov, 3 rosii, pastai, bors, paste, sare, leustean.     Mod de preparare Se pun legumele la fiert in apa taiate marunt, se adauga borsul, pastele apoi sare dupa gust. Se mai fierbe 5 […]

detalii