<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Feluri cu carne

bors-de-cartofi

Borș de cartofi

Pentru o zi de post, iata o reteta de bors de cartofi.   Ingrediente 600 g cartofi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, o țelină (rădăcină și frunze), două legături de pătrunjel, o legătură de leuștean, sare, piper, un litru de borș; facultativ: 3 linguri de untdelemn.

detalii

Ciorba din carne de pui

Iata o delicioasa reteta de ciorba din carne de pui, dreasa cu ou si smantana.   Ingrediente 5 pulpe de pui, 2 linguri maggi secretul gustului intensavor cu gust de gaina, 1 plic de bors maggi, 1 ceapa, un ardei gras rosu, 2 morcovi, 5 cartofi, 4 oua, o legatura de patrunjel verde, 600 gr.smantana. […]

detalii

Pulpe de pui umplute cu cascaval si ceapa

Iata o reteta deliciosa, ideala pentru o masa in familie: Pulpe de pui umplute cu cascaval si ceapa.     Ingrediente 5 pulpe de pui 1 legatura ceapa verde 100 g cascaval 3-4 catei usturoi sare piper boia de ardei rozmarin 100 ml vin 1 cana apa

detalii

Pulpa de porc la cuptor

Iata un preparat savuros:  Pulpa de porc la cuptor.     Ingrediente 1 kg pulpa porc 3 linguri mustar clasic 4 linguri ulei sare piper cimbru rozmarin 50 ml vin 2 pahare apa 3 rosii din conserva

detalii

Supa de gaina cu galuste

Ideala pentru mari si mici, supa este foarte sanatoasa. Iata o reteta delicioasa de supa de gaina cu galuste.   Ingrediente 1 gaina de casa 2 morcovi 1/2 patrunjel radacina 1 bucata pastarnac 1 telina 1 foaie de dafin 1 gulie 1 ceapa piper sare patrunjel verde Galuste 2 oua 12 linguri de gris 1 […]

detalii
zeama de oua

Zamă cu ouă „românești”

Rămânând în zodia zemurilor românești, pe care le numim, după influență și tipic, când ciorbă, când borș, când supă ori chiar zamă-zamă, ne strecurăm și astăzi în bucătărie, ca să privim peste umărul unei gospodine și să-nvățăm a găti de la ea. În Ardealul aromat cu frunze de tarhon, aflat-am cum se pregătește zama cu […]

detalii

Carne de porc la cuptor

Iata o reteta delicioasa pentru o masa in familie, la sfarsit de saptamana: Carne de porc la cuptor.   Ingrediente -500-600g carne porc (pulpa, taiata felii groase de un deget) – 200g pasta de tomate – o capatana de usturoi – o lingurita rasa de piper – o lingurita rasa de boia dulce – o […]

detalii

Supa crema de cartofi

Iata o reteta delicioasa de Supa crema de cartofi.   Ingrediente 4 cartofi potriviti 1 morcov 1 ceapa 1 foaie de dafin 1 pastarnac unt sare piper 2 linguri cu iaurt costita afumata

detalii

Tocanita de pui

Ce ziceti de aceasta minunata reteta de Tocanita de pui?   Ingrediente 4 pulpe superioare 4 aripi 3 cepe mari 1 ardei rosu 1 conserva rosii in suc marar uscat sare piper 4-5 catei usturoi

detalii

Pulpa de porc in sos de vin cu ciuperci si garnitura de orez

O idee de masa pentru gospodinele care nu mai stiu ce sa gateasca(ca si mine de altfel),din pacate de multe ori ,cand lipsa timpului nu mai este o problema,devin din ce in ce mai preocupata de diversitatea meniului zilnic. Nu ca as avea sot, copii si parinti mofturosi din fire, dar asa cum stim cu […]

detalii

Supa a la grec de oua

Iata o delicioasa reteta de  Supa a la grec de oua.   INGREDIENTE 3 l supa de carne (de pui am pus eu) 6 oua 70 g orez 1/2 foaie dafin 5-6 boabe piper negru 1 galbenus 100 ml smantana zeama de la o lamaie tarhon sare  

detalii

Aripioare de pui picante

Reteta Video.ro ne-a trimis aceasta delicioasa reteta de Aripioare picante de pui.   INGREDIENTE 1 kg. de aripi de pui 6-7 linguri de ketchup 5 linguri de sos de soia 4 linguri de sos worchester zeama de la o lamaie 100 ml. de vin 2-3 cepe verzi taiate marunt un catel de usturoi taiat fin […]

detalii
iepure - sfatulparintilor.ro - pexel_com - abstract-barbecue-barbeque-bbq-161640

Iepure cu sos de rosii

Iata o reteta exotica: Iepure cu sos de rosii.   Ingrediente 500 g carne de iepure o ceapa 5-6 catei de usturoi o bucata mica de praz 1 ardei gras 1 morcov (potrivit) 4-5 ardei copti (daca aveti in congeletor facut din toamna cu atat mai bine) 50 ml de coniac 250 ml suc de […]

detalii
ciorbita de vacuta

Rețete românești: Borș țărănesc de văcuță

Eu zic să începem cu o mâncare aflată în fruntea listei de bucate pentru masa de prânz. Cu ce adică? Cu un borș. Pentru că bunicii noștri, țărani cu palmele asprite de muncă,  mai rar se înghesuiau la antreuri – meze, cum se spune prin Balcani. Pentru ei, borșul a fost întotdeauna sfânt. Un borș […]

detalii

Cotlete de porc cu legume

Alternativa la gratarul din curte, cand vremea nu o permite, este aceasta tava de cotlete de porc cu legume la cuptor. Ingrediente 1.5 kg cotlete porc, feliate 3 cartofi 3 mere 1 morcov curatat 300 gr rosii cherry 70 gr ardei gras taiat marunt 2 cepe 4 catei de usturoi 1 pahar (200 ml) suc […]

detalii