Ultimele

Turnulete cu capsune

Mod de preparare
Se mixeaza sau se bat bine albusurile cu un praf de sare, (oprind o lingurita pentru a unge capsunele de decorat) se adauga zaharul, esenta, galbenusurile frecate putin cu uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt cca 20 de minute, la foc potrivit. Blatul copt si lasat in tava sa se racoreasca putin, se taie sub forma de discuri ajutandu-ne de gura unui pahar cu diametrul de 5-6 cm (la o tava cu dimensiunea de 40/29 am taiat discuri cu diametrul de 6 cm si am obtinut 24 de bucati).
Se prepara crema de budinca adaugand laptele indulcit si incalzit peste praful de budinca, amestecand continuu, pe flacara mica a aragazului pana se ingroasa. Se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi se incorporeaza untul, putin cate putin, in crema calda, apoi se lasa sa se raceasca.
Ciocolata de menaj, lasata la temperatura camerei, se da prin razatoare, apoi se topeste cu doua linguri de frisca lichida pe flacara mica a aragazului. Se ung discurile cu ciocolata topita si calda apoi se dau la rece sa se intareasca putin. Crema de budinca, racita, se baga intr-un pos si se torna pe cate un disc dat cu ciocolata, dar numai pe 12 bucati, adica jumatate din discuri, restul se pun peste crema de budinca, astfel obtinand micutele turnulete. Fiecare turnulet (in total sunt 12 bucati) se orneaza cu aschii de ciocolata si jumatati de capsuna, unse cu albus batut si tavalite prin zahar vanilat. Se mai dau la rece, apoi se servesc reci.

 

Pofta buna!
Sfaturi;
– restul de prajitura care ne ramane dupa decuparea discurilor se ung si ele cu ciocolata si se dau putin la rece (se pot orna cu nuca de cocos deshidratata)
si crema de budinca de capsune care ne ramane, se serveste drept  „canapea” pentru turnulete. Peste o lingura de crema asezam un turnulet cu capsuni.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: iunie 9, 2017