Ultimele

Trigoane cu nuci

Retetele tale » Trigoane cu nuci
Trigoane cu nuci

Iata o reteta simpla si delicioasa de Trigoane cu nuci. Acestea se pot transforma usor intr-o gustare sanatoasa acasa sau la scoala.

 

 

Ingrediente Trigoane cu nuci

1/2 kg foi de placinte (strudel), 250 g nuci macinate, 30 g pesmet, 150 ml lapte, 100 g zahar, coaja de lamaie, unt, untdelemn sau margarina.

Siropul: 250 g zahar, 200 ml apa, 50-100 ml rom, 3 linguri zeama de lamaie.

 

 

Mod de preparare Trigoane cu nuci

Foaia de placinta se taie in fasii de 6-7 cm latime si cca 40 cm lungime. Se suprapun 2-3 fasii stropite intre ele: fasia de deasupra se unge cu pensula muiata in grasime.

La un capat se pune o lingurita cu varf din umplutura de nuci amestecata cu pesmet (nucile macinate, laptele, zaharul si coaja de lamaie se amesteca pe foc, 2-3 minute, pana cand se ingroasa; dupa ce s-a racit, compozitia se amesteca cu pesmetul).

Fasiile se indoaie, in forma de triunghi, peste nuca si se ruleaza in continuare, in triunghi, pina la sfirsit.

Triunghiurile se asaza in tava unsa putin, cu o distanta de 2 cm intre ele si apoi se ung si deasupra cu grasime.Tava se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, unde se lasa 30 minute, pina cind trigoanele se rumenesc putin.

Dupa ce tava s-a scos din cuptor, trigoanele fierbinti se iau cu o spatula si se trec, un minut, in siropul caldut, preparat ca pentru baclava si se asaza pe platou. Dupa ce au absorbit siropul (care s-a luat odata cu ele), se servesc.

 

 

 

Incearca si aceasta reteta video

 

Imagine de silviarita de la Pixabay

Data articol: decembrie 10, 2020