Ultimele

Tort Raffaello

Retetele tale » Tort Raffaello

Yrynuka are pregatita pentru concursul nostru o minunata reteta de Tort Raffaello.

 

Vrei sa castigi unul premiile oferite de Megaplus.ro? Inscrie-te la concursul nostru! Afla detalii aici.

oala-friteuza-inox-kinghoff-capacitate-3-6-litri-inductie-capac oala-inox-pentru-sparanghel-kinghoff-capacitate-4-2-litri-inductie cantar bucatarie 6081_2

 

 

Ingrediente

blat Tort Raffaello : 8 albusuri

-400 g zahar
-200 g nuca cocos
-150 g faina
-1 plic praf de copt

 

crema Tort Raffaello :

-8 galbenusuri
-150 g zahar
-2 budinci cu gust de vanilie
-700 ml lapte
-250 g margarina la pachet
-100 g zahar pudra

 

Mod de preparare

blat Tort Raffaello :
Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga nuca de cocos, faina in care amestecam praful de copt. Compozitia rezultata se toarna in forma de tort detasabila cu diametrul de 26 cm captusita cu hartie de copt . Se da forma la cutorul preincalzit. Se face proba coacerii cu scobitoarea. Cand e gata, se lasa la racit.

 

crema Tort Raffaello :
Intr-un vas punem cele 8 galbenusuri, budincile, zaharul si se adauga treptat laptele rece. Se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit si intre timp se freaca untul cu 100 g zahar pudra spuma. Cand crema este complet rece se adauga untul spumat si amestecam pana la omogenizare.

 

Asamblare Tort Raffaello :
Indepartam hartia de copt din forma, asezam inapoi blatul si deasupra turnam crema dupa care dam forma la rece pentru 1 ora.

 

Ingrediente bomboane Raffaello:
-150 g lapte praf
-125 g zahar pudra
-100 g unt moale
-100 g nuca de cocos + 20 g pentru tavalit bomboanele
-samburi de migdale

Preparare:
Se amesteca bine toate ingredientele din care va rezulta un aluat destul de sfaramicios. Se ia putin aluat in mana, se pune un sambure de migdala si se modeleaza o bomboana rotunda.
Apoi bomboanele se tavalesc prin nuca de cocos. Cateva se folosesc pentru a decora tortul, restul se pot servi ca atare.

 

Cuvinte cheie:
Data articol: decembrie 13, 2014